Дизайн мислене и развиване на предприемачески умения чрез разработване на устойчиви бизнес модели за бъдещето на образованието

вторник, 09 май 2023 16:44 /
Начало:
понеделник, 15 май 2023 10:00
Край:
Място:
Подробности:

Виенският университет, като част от алианса ENGAGE.EU и в партньорство с неправителствената организация за развитие на детското образование Teach for Austria, организират обучение за стимулиране и внедряване на иновациите на работното място и преосмисляне на бизнес моделите, които да доведат до положително обществено въздействие.

Обучението ще се проведе онлайн и в него са включени 5 семинарни сесии (в периода 22-26 май 2023 г.) и един тренировъчен лагер по дизайн мислене с продължителност четири дни (14 юни, 22 юни, 23 юни, 24 юни, 26 юни 2023 г.). Дизайн мисленето описва нелинеен, цикличен и потребителски ориентиран подход за справяне с предизвикателства, който има за цел да изследва основни проблеми, за да улесни разработването, създаването на прототипи и тестването на иновативни решения. ENGAGE.EU вече има опит в прилагането му при предишен проект на алианса, а как той е приложен на практика споделя един от участниците в него чрез кратко видео.

Участниците ще бъдат предизвикани да представят ефективни решения по реални казуси от дейностите на неправителствената организация Teach for Austria, като приложат модела на дизайн мисленето по време на планирания тренировъчен лагер. В семинарните сесии, всяка от които с продължителност 3.5 часа, утвърдени преподаватели от Норвежкото училище по икономика ще говорят за най-новите открития в областта на иновациите на (устойчиви) бизнес модели и за последните тенденции, които променят различни индустрии. 
Графикът, цялата програма и тематичните модули вече са публикувани на сайта.

Участниците също ще научат още:

  • Как организациите могат да се адаптират към тези нови тенденции чрез въвеждане на устойчиви бизнес модели.
  • Как да балансират нуждите между създаване на търговска, социална и екологична стойност при проектирането им и
  • как да се идентифицират възможностите и пречките пред въвеждането на иновациите.

По време на програмата ще бъде изследван бизнес моделът на организацията Teach for Austria, но чрез него ще бъдат проучвани възможностите как да се въвеждат устойчиви иновации в бизнеса в други области и професионални сфери от компетентността на участниците.

Програмата е насочена към хора с професионален опит и този интензивен онлайн курс ще им даде възможност да намерят нови, творчески и устойчиви подходи за справяне с настоящите и нововъзникващите предизвикателства в техния професионален контекст.

 

Срокът за регистрация е до 15 май 2023 г. чрез попълване на онлайн заявка за участие.