Среща на партньорите по проект „Дигитализация на икономиката в среда на Големи данни“ (ДИГД)

четвъртък, 09 март 2023 11:02

Разглеждате снимки от Среща на партньорите по проект „Дигитализация на икономиката в среда на Големи данни“ (ДИГД)

Вижте пълен текст на Среща на партньорите по проект „Дигитализация на икономиката в среда на Големи данни“ (ДИГД)

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров приветства с &bdquo;Добре дошли в УНСС&ldquo; координаторите на партньорите по проекта и подчерта, че за него проект &bdquo;Дигитализация на икономиката в среда на Големи данни (ДИГД)&ldquo; е изключително важен и полезен.<br>&bdquo;Темата на настоящата среща е не само да представи текущото състояние и постигнатите резултати, но и да се дискутира въпроса какво ще стане след като проекта формално приключи. За това през последните три години мислим как изградената инфраструктура и техниката, която е закупена и инсталирана по проект ДИГД да бъде използвана в бъдеще, а не в един момент да спре работата и да загубим един супер компютър. Идеята на Министерството на образованието и науката е това да стане устойчив проект, който частично да се самоиздържа и частично да получава финансиране, но за резултати, които са бизнес ориентирани. Защото дигиталната трансформация вече е задължително условие, ако искат бизнесите да оцелеят и да бъдат конкурентоспособни, а Националният център за компетентност, който създадохме е мощен ресурс и бихме могли до го използваме във всичките си дейности&ldquo;, каза проф. д-р Димитър Димитров и отбеляза, че след като приключи първата фаза на проекта в края на ноември 2023 г. се надява заедно с организациите партньори да намерят ефективни пътища за развитие на този сериозен проект.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров приветства с „Добре дошли в УНСС“ координаторите на партньорите по проекта и подчерта, че за него проект „Дигитализация на икономиката в среда на Големи данни (ДИГД)“ е изключително важен и полезен.
„Темата на настоящата среща е не само да представи текущото състояние и постигнатите резултати, но и да се дискутира въпроса какво ще стане след като проекта формално приключи. За това през последните три години мислим как изградената инфраструктура и техниката, която е закупена и инсталирана по проект ДИГД да бъде използвана в бъдеще, а не в един момент да спре работата и да загубим един супер компютър. Идеята на Министерството на образованието и науката е това да стане устойчив проект, който частично да се самоиздържа и частично да получава финансиране, но за резултати, които са бизнес ориентирани. Защото дигиталната трансформация вече е задължително условие, ако искат бизнесите да оцелеят и да бъдат конкурентоспособни, а Националният център за компетентност, който създадохме е мощен ресурс и бихме могли до го използваме във всичките си дейности“, каза проф. д-р Димитър Димитров и отбеляза, че след като приключи първата фаза на проекта в края на ноември 2023 г. се надява заедно с организациите партньори да намерят ефективни пътища за развитие на този сериозен проект.

Страница:

Галерия снимки от Среща на партньорите по проект „Дигитализация на икономиката в среда на Големи д ...