Първият конкурс за най-добър студентски стартъп на УНСС за 2022 г. излъчи финалисти

четвъртък, 02 март 2023 16:43

Разглеждате снимки от Първият конкурс за най-добър студентски стартъп на УНСС за 2022 г. излъчи финалисти

Вижте пълен текст на Първият конкурс за най-добър студентски стартъп на УНСС за 2022 г. излъчи финалисти

<b>Drone Invasion (Aurora)</b> &ndash; стартъп, изработващ специални дронове и организиращ визуални/светлинни шоута с тях. Вместо вредните фойерверки, замърсяващи природата, авторите на проекта предлагат дронове да правят светлинно шоу &ndash; 3D анимация в небето с музика и други ефекти, подходящо за всякакви празненства.

Drone Invasion (Aurora) – стартъп, изработващ специални дронове и организиращ визуални/светлинни шоута с тях. Вместо вредните фойерверки, замърсяващи природата, авторите на проекта предлагат дронове да правят светлинно шоу – 3D анимация в небето с музика и други ефекти, подходящо за всякакви празненства.

<b>Правилно</b> &ndash; уеб платформа за коригиране на текстове &ndash; освен правописен и пунктуационен коректор, ще се предлагат и синоними. Ще бъдат разработени различни версии &ndash; за юристи, където ще има възможност за справки със закони, тълкуване на текстове, предоставяне на шаблони, версия за журналисти и др.

Правилно – уеб платформа за коригиране на текстове – освен правописен и пунктуационен коректор, ще се предлагат и синоними. Ще бъдат разработени различни версии – за юристи, където ще има възможност за справки със закони, тълкуване на текстове, предоставяне на шаблони, версия за журналисти и др.

<b>Metarent &ndash;</b> изграждане на платформа за наемане на пространства в метавселената. Ще се продава и отдава под наем дигитална земя, която ще се листва на блокчейн платформа. На тази земя, закупена или взета под наем, ще могат да се организират концерти, шоу програми, фестивали и други големи събития.

Metarent – изграждане на платформа за наемане на пространства в метавселената. Ще се продава и отдава под наем дигитална земя, която ще се листва на блокчейн платформа. На тази земя, закупена или взета под наем, ще могат да се организират концерти, шоу програми, фестивали и други големи събития.

<b>Peak Planting</b>&nbsp;получи специална награда от Иновейшън Кепитъл АД, който им даде възможност за включване директно в агро акселераторската им програма. Проектът им е насочен към преминаване от конвенционалното земеделия към биологичното, за биоземеделие без пестициди.

Peak Planting получи специална награда от Иновейшън Кепитъл АД, който им даде възможност за включване директно в агро акселераторската им програма. Проектът им е насочен към преминаване от конвенционалното земеделия към биологичното, за биоземеделие без пестициди.

В организацията на конкурса участваха също Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, Ангел Стойков, председател на Студентския съвет и Антоан Шотаров, ментор и преподавател в катедра &bdquo;Икономикс".

В организацията на конкурса участваха също Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, Ангел Стойков, председател на Студентския съвет и Антоан Шотаров, ментор и преподавател в катедра „Икономикс".

В състава на журито бяха проф. д-р &nbsp;Цветана Стоянова, Александър Терзийски, фонд &bdquo;Ню Вижън 3&ldquo;, Камен Славов, Фонд на Фондовете, Ангел Ангелов, фонд &bdquo;Иновейшън Кепитъл&ldquo; АД (<i>на снимката от дясно наляво)</i>.

В състава на журито бяха проф. д-р  Цветана Стоянова, Александър Терзийски, фонд „Ню Вижън 3“, Камен Славов, Фонд на Фондовете, Ангел Ангелов, фонд „Иновейшън Кепитъл“ АД (на снимката от дясно наляво).

Излъчените от журито стартъпи ще бъдат допуснати до разговор с инвеститори от &bdquo;Иновейшън Кепитъл&ldquo; АД за финансиране. Призовите екипи ще получат и по 300 лева награда от УНСС.

Излъчените от журито стартъпи ще бъдат допуснати до разговор с инвеститори от „Иновейшън Кепитъл“ АД за финансиране. Призовите екипи ще получат и по 300 лева награда от УНСС.

Галерия снимки от Първият конкурс за най-добър студентски стартъп на УНСС за 2022 г. излъчи финали ...