“Economic Alternatives” е индексирано в Scopus

понеделник, 23 август 2021 8:41

Разглеждате снимки от “Economic Alternatives” е индексирано в Scopus

Вижте пълен текст на “Economic Alternatives” е индексирано в Scopus

<strong style="text-align: justify;">Научното списание <i>Economic Alternatives</i> на УНСС e индексирано в световната база данни с научна информация Scopus.</strong><span style="text-align: justify;"> Статиите от последните два броя на списанието (1/2021 и 2/2021) вече са видими в сайта на индексиращата организация.</span>

Научното списание Economic Alternatives на УНСС e индексирано в световната база данни с научна информация Scopus. Статиите от последните два броя на списанието (1/2021 и 2/2021) вече са видими в сайта на индексиращата организация.

&bdquo;С влизането на списанието в Scopus, надявам се, опровергахме някои устойчиви митове, като например, че това става единствено и само с пари. Парите са много важни, но не решаващи. Най-важното е да се предлагат качествени статии, които са част от международните научни дискусии и които съдържат оригинален научен принос. Нека отбележа, че, според мен, трудното не свършва до тук. Оттук нататък с всеки брой трябва да продължаваме да се доказваме. Списанието е и трябва да остане международно и фактът, че даден автор е от УНСС не е гаранция, че статията му ще бъде публикувана. Единственият критерий за приемане на статии, както и до сега, остава тяхната научна стойност&ldquo;, разказа проф. Пенчев.

„С влизането на списанието в Scopus, надявам се, опровергахме някои устойчиви митове, като например, че това става единствено и само с пари. Парите са много важни, но не решаващи. Най-важното е да се предлагат качествени статии, които са част от международните научни дискусии и които съдържат оригинален научен принос. Нека отбележа, че, според мен, трудното не свършва до тук. Оттук нататък с всеки брой трябва да продължаваме да се доказваме. Списанието е и трябва да остане международно и фактът, че даден автор е от УНСС не е гаранция, че статията му ще бъде публикувана. Единственият критерий за приемане на статии, както и до сега, остава тяхната научна стойност“, разказа проф. Пенчев.

Галерия снимки от “Economic Alternatives” е индексирано в Scopus ...