Среща с ръководството на Професионалната бизнес академия в Тирана

понеделник, 15 юни 2015 13:06

По покана на Юридическия факултет и неговия декан проф. д-р Христина Балабанова, в УНСС гостува делегация на Професионалната бизнес академия (ПБА), Тирана, Албания. На срещата присъстваха проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, зам.-ректор на УНСС, доц. д-р Константин Танев от катедра „Частноправни науки“, както и делегация на ПБА, водена от нейния ректор д-р Юлбер Безо.

Проф. Христина Балабанова

Проф. Валентин Кисимов (вляво) и проф. Бледар Илия, декан на Юридическия факултет на академията

На срещата бяха обсъдени възможностите за бъдещо сътрудничество между юридическите и бизнес факултетите на двата университета.

Според рейтинга на юридическото образование в България, Юридическият факултет на УНСС заема първо и второ място според различните критерий за оценка, изтъкна пред гостите проф. Балабанова. Специфичното е, че нашият факултет е част от програмата по американско право от самото й начало през 2006 г., традиционно се провеждат курсове по австрийско право, а голяма част от дисциплините в специалността се изучават на английски език, посочи деканът на факултета.

Ректорът д-р Юлбер Безо (вляво) и зам.-ректорът на ПБА

Визията и мисията на УНСС представи пред гостите проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, който изтъкна, че университетът е най-големият в страната,  с най-висок рейтинг от Националната агенция по оценяване и акредитация, лидер сред бизнес университетите на Югоизточна Европа. Заместник-ректорът посочи също, че УНСС има съвместни магистърски програми с престижни университети, десет специалности се изучават изцяло на английски език,  активно е сътрудничеството със сродни катедри от чуждестранни университети, както и членството в международни професионални организации.

Ректорът на Професионалната бизнес академия д-р Юлбер Безо благодари за гостоприемството на най-престижния български университет УНСС и изрази надежда за успешно и дългосрочно сътрудничество с него. Той прояви подчертан интерес към възможностите за мобилност на преподаватели и студенти, съвместните магистърски и докторски програми, достъпа до богатия библиотечен фонд.

            Проф. Балабанова покани албанските си колеги на научната конференция „Върховенството на закона – предпоставка за развитие на бизнеса и за икономически растеж“, която ще се проведе в УНСС през ноември.

Галерия снимки от Среща с ръководството на Професионалната бизнес академия в Тирана ...