Волейболистите ни спечелиха сребърни медали в Париж

четвъртък, 07 май 2015 16:13

Представителният отбор на УНСС по волейбол – мъже спечели сребърни медали на Международния университетски турнир „Петте топки“ в Париж, Франция. 

В тридесет и шестото издание на турнира участваха 18 университета от 16 държави - Белгия, България, Германия, Испания, Италия,  Чехия, Хърватска, Словения, Унгария, Швейцария, Австрия, Ливан и др.  Домакините се представиха с участници от три висши училища. На официалната церемония по откриването на турнира УНСС получи почетен плакет, а делегацията ни, под съпровода на студентски  симфоничен оркестър и хор, изпя националния химн на България.

Нашите волейболни отбори 

Волейболистите ни бяха в група с отборите на Белгия, Италия и Франция. Момчетата на треньора Петър Иванов записаха само една загуба от тима на Белгия. На полуфиналите българите пречупиха отбора на домакините с 3:2 гейма след близо 3-часова игра. На финала волейболистите ни отстъпиха с 0:3 гейма на белгийците, в чиито състав имаше студенти, играещи в професионални отбори.  Въпреки загубата волейболистите ни показаха най-доброто от играта си и заслужиха аплодисментите на останалите участници в турнира, които гледаха финалния мач.

На турнира "Петте топки" в Париж

Достойно се представиха и волейболистките ни, които в групата постигнаха две победи, но това не им бе достатъчно за спечелване на отличие.  Състезателките на треньора Ралица Арсова заеха петото място от 10 отбора във волейболната надпревара.  Затова пък българките бяха поздравени за спортсменското си поведение, а заради красотата си спечелиха фенове сред състезателите и публиката. 

Галерия снимки от Волейболистите ни спечелиха сребърни медали в Париж ...