Удостоверения за професионална квалификация по икономика и организация на ВиК отрасъла получиха курсисти

четвъртък, 19 юни 2014 11:16

Курсисти получиха удостоверенията си за професионална квалификация по икономика и организация на ВиК отрасъла, които им бяха връчени на церемония в зала „Тържествена“.

Дипломите ви са гаранция за успех, обърна се проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор на университета, към завършилите. Стана традиция Институтът за следдипломна квалификация (ИСК) да провежда тези специализирани курсове, които сега завършиха 250 специалисти, посочи тя. Проектът бе успешен, тъй като процесът на обучение е симбиоза между теория и практика. Академичното ръководство и занапред ще съдейства за провеждането на тази професионална квалификация, каза още проф. Павлова.

Отляво надясно: доц. Даниела Иванова, проф. Веселка Павлова, проф. Божана Неделчева и представител на Водния квалификационен институт

Успех в прилагането на придобитите знания пожела на завършилите доц. д-р Даниела Иванова, директор на Центъра по управление на качеството и международни проекти към ИСК, която поздрави курсистите от името на доц. д-р Иван Стойчев, директор на Института за следдипломна квалификация. Всеки етап от обучението е добро начало за следваща по-висока категория, а ИСК и УНСС имат ключова роля и могат да ви помагат в усъвършенстването и повишаването на квалификацията, допълни доц. Иванова.

Завършилите курса

Министерството на регионалното развитие е възложител на проекта, който е на стойност над 20 млн. лв. и подпомага реализирането на една от най-сложните реформи в отрасъл ВиК за последните 20 години, каза Иванка Виденова, ръководител на проекта и директор на дирекция „Водоснабдяване и канализация” в Министерството на регионалното развитие. От друга страна сме и ученици и ще получим съответните дипломи, които трябва да ни дадат знания и увереност в комуникацията с ВиК операторите. Този проект се осъществи с финансовата подкрепа на Министерството на околната среда и водите и Оперативна програма "Околна среда 2007-2013", които повярваха в нас, в сериозността на намеренията на Министерството на регионалното развитие да реализира реформата, посочи Виденова.

Проф. Павлова (вляво) връчва диплома

Инж. Добринка Милева, лектор в курса, също поздрави успешно придобилите професионалната степен. Хубаво е, че има хора, които финансират подобни проекти, че има институции, които съдействат, защото от малките стъпки водят до големите промени.

Проф. Веселка Павлова, проф. Божана Неделчева и лектори връчиха дипломите на курсистите.

Обща снимка на завършилите курса с организаторите и лекторите

Проект "Подкрепа на реформата в отрасъл ВиК" се изпълнява от Министерството на регионалното развитие, съгласно договор за безвъзмездна финансова помощ №DIR-5111328-C001 по Оперативна програма "Околна среда 2007-2013" (ОПОС), подписан на 20.06.2012 г. Основна цел на проекта е подпомагане на укрепването на капацитета на структурите, ангажирани в процеса на реформиране на отрасъл "Водоснабдяване и канализация" (ВиК) и осигуряване на устойчиво управление на ВиК инфраструктурата в страната. В рамките на дейност 5 от Проекта се предвижда организиране и провеждане на специализирани обучения, семинари, работни посещения и други съпътстващи дейности, свързани с повишаване на капацитета на представители на асоциациите по ВиК (АВиК), ВиК оператори (ВиКО), експерти от Министерството на регионалното развитие (МРР) и други държавни и местни институции.

Обучението е с продължителност 8 месеца и се състои от два етапа. Първият бе проведен от октомври 2013 г. до март 2014 г. и включваше 8 учебни модула. Вторият етап е  с 2 учебни модула.

Галерия снимки от Удостоверения за професионална квалификация по икономика и организация на ВиК от ...