Студентският съвет учреди алумни клуб

понеделник, 24 октомври 2011 0:00

Настоящи и бивши членове на Студентския съвет се събраха в зала “Тържествена”, за да учредят алумни клуб на организацията. Управителят на БНБ Иван Искров – един от първите председатели на Студентския сенат на УНСС - беше официален гост на събитието.

„Преподавателите и ръководството на УНСС са със съзнание за това, което младежите чувстват, че трябва да стане. Много ни радва, че те се вслушват в нашите съвети. Така успяваме заедно да постигаме резултатите, които ни правят номер едно сред висшите училища в страната. Длъжни сме да следваме струната на младежкото мислене, за да вървим напред. В нашия университет още от създаването му е имало активни и разумни младежки организации.“ С тези думи първият заместник-ректор проф. Стати Статев приветства учредяването на клуба от името на университетското ръководство.

Като бивш възпитаник на нашия университет Иван Искров сподели с младите колеги спомени от следването си и припомни създаването на сегашната студентска организация: „Винаги сме били в много силен контакт с нашите преподаватели. Това е университетът, за който трябва да работим и да помагаме кой както може. Като гледам тази зала колко красива е станала ми е много приятно. Поздравявам за промените и постигнатото цялото академично и студентско ръководство, защото университетът по мое време беше в съвсем друго състояние.“

Организацията ще прави ежегодни срещи за обмен на идеи и опит, за да сме полезни на студентските свети и академичното ръководство. С тази задача един от бившите председатели на организацията Драгомир Стефанов прие предложението на младите си колеги да стане президент на клуба.

Почетният знак на Студентския съвет за принос в студентското самоуправление беше връчен на ректора на УНСС проф. Борислав Борисов и на председателя на БНБ Иван Искров.

Събитието е част от празненствата по случай 20-годишнината на организацията.

Галерия снимки от Студентският съвет учреди алумни клуб ...