2000 студенти участваха в спортния празник по случай осми декември

сряда, 05 декември 2012 16:42

Повече от две хиляди студенти спортуваха в зала „Бонсист” по време на традиционния спортен празник за осми декември, организиран от катедрата по „Физическо възпитание и спорт”. Младежите и девойките дойдоха да празнуват спортната слава на нашия университет и да участват в състезанията по баскетбол, волейбол, шахмат, спортно катерене, футзал, тенис и тенис на маса.

Официални гости на спортния празник бяха зам.-ректорът на УНСС проф. д-р. ик. н. Валентин Кисимов, зам.- министърът на спорта доц. Лазар Каменов, деканът на Бизнес факултета проф. д-р Йорданка Йовкова и директорът на дирекция „Материално-техническа база” Петко Кьосев.

Проф. д.ик.н. Валентин Кисимов приветства участниците в спортния празник

Празникът започна с дефиле на представителните ни отбори по баскетбол (мъже и жени) , волейбол (мъже и жени) , футбол, футзал, плуване, тенис, тенис на маса, аеробика, шахмат и спортно катерене. (Купите и медалите, спечелени от тях, можете да видите във витрините на спортната слава във фоайето на университета и на входа на зала „Бонсист”.) След като шампионите се подредиха в залата, пред студентите говори проф. Кисимов. Той ги поздрави от името на ректора проф. д.кн.н. Стати Статев и им пожела хубав и успешен спортен празник.

Отборите са готови

Под аплодисментите на студентите и преподавателите започна и голямото шоу, подготвено от домакините. Впечатляващи трикове с футболната топка ала Роналдиньо показа фрийстайл групата в състав Симона Петкова, Тодор Младенов и Симеон Семов, кадър на бургаския отбор ФК Тиня. Кръвта на момчетата разпалиха мажоретките на Надя Цветкова и Милена Игнатова, облечени във военни костюмчета. Красотата на спортната акробатика показаха талантите от спортния клуб „АКР-ТЕМП” с ръководител Силвия Иванова, които всяка година стават все по-добри.След официалното откриване в трите зали на комплекса започнаха и състезанията.

Празникът завърши в късния следобед с награждаване на победителите. За всички участници имаше фланелки с логото на УНСС, а за шампионите и призьорите - отделни награди. Официалните гости бяха наградени със спортни тениски с пожелание за чести посещения на комплекса.

Ръководителт на катедра "Физическо възпитание и спорт" Спас Ставрев връчва награди на участниците

Facebook Twitter

Галерия снимки от 2000 студенти участваха в спортния празник по случай осми декември  ...