Дипломите на МИО като "скок от висока орбита"

понеделник, 05 ноември 2012 10:24

„Вие сте се качили на висока орбита и Баумгартнер, със своя скок от ръба на Космоса, ще бъде прашинка на фона на вашите успехи! Но погледнете кои са тези, които са ви повдигнали – родителите, приятелите, колегите, университета.“  По този метафоричен начин проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, заместник-ректор на УНСС по електронизацията, поздрави завършилите специалност „Международни икономически отношения“. „Хвърчейки на крилете на успехите, получавайки всичко, което желаете, не забравяйте, че УНСС е допринесъл за вашите резултати и си спомняйте за нас“, призова абсолвентите той.

Абсолвентите на официалната церемония в аула "Максима"

Поздравления към студентите и техните родители отправи и доц. д-р Иван Стойчев, ръководител на катедра „МИО и бизнес“.

Проф. д.ик.н. Валентин Кисимов (на трибуната), доц. д-р Иван Стойчев, Златозар Сурлеков, проф. д-р Антоанета Василева

„Американският писател Ралф Уолдо Емерсън е казъл:  „Това време е като всяко друго - едно добро време, стига да знаем какво да правим с него“.  Убедена съм, че имате теоретичната подготовка, знанията, креативни сте, подготвени за живота и бизнеса“, изтъкна в емоционалното си слово проф. д-р Антоанета Василева, декан на факултет "Международна икономика и политика". Този момент е много специален за вас, защото с дипломата си поставяте основата на добро кариерно развитие. Специален е и за нас, вашите преподаватели, защото виждаме резултатите от нашия труд – млади, усмихнати, уверни, знаещи, можещи, посочи проф. Василева.

Дипломи връчват проф. д.ик.н. Кисимов ... ... и проф. д-р Антоанета Василева

На церемонията присъства и бивш възпитаник на специалността - Златозар Сурлеков, член на Надзорния съвет на Корпоративна търговска банка. „Чувствам се сред колеги и приятели. Духът и желанието да се постигат високи цели са се запазили и до днес.  Вас ви очакват много добри възможности. Ние, както и много институции, бихме били щастливи да имаме в своя състав хора, завършили „Международни икономически отношения“, каза Сурлеков.  

За поредна година Корпоративна търговска банка раздаде компютри на отличили се студенти. Ако според Хенри Кисинджър два-три комплимента никога не са излишни, за 60-годишната история на специалност МИО винаги се е говорило с много суперлативи. Престижа и авторитета на  специалността утвърждават именно успехите на дипломиралите се. Сред абсолвентите е и Велина Сашева, дългогогодишен главен редактор на „Вестник на УНСС“, която завърши и „Журналистика и масмедии“.

Велина Сашева (вдясно) 

Галерия снимки от Дипломите на МИО като "скок от висока орбита" ...