Наши представители проведоха информационна среща в ЕГ „Д-р Петър Берон“ - Кюстендил

събота, 20 април 2024 13:31

Доц. д-р Моника Моралийска, зам.-ръководител на катедра „МИО и бизнес“ и Антонина Тончева, студентка в 4 курс на специалност „МИО“, представиха УНСС пред ученици от 11 и 12 клас на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“ в гр. Кюстендил. Двете са завършили тази гимназия и я посещават за втора поредна година, за да разкажат на учениците как са се развили обучението и професионалният им път в нашия университет.

В гимназията те бяха посрещнати от директора на ЕГ „Д-р Петър Берон“ г-жа Даниела Вучкова, с която бяха обсъдени различни инициативи, както и изминалите състезания на Асоциацията на езиковите училища в България, проведени в УНСС, в които огромна част от учениците от Езиковата гимназия взеха активно участие.

Доц. Моника Моралийска, г-жа Даниела Вучкова и Антонина Тончева (от ляво надясно)

Учениците проявиха интерес към възможностите, които висшето образование в УНСС предлага по отношение на специалности, настаняване, международен обмен и спорт.

Антонина разказа за удовлетворението си от обучението в УНСС и от професията, в която се развива. От втори курс тя работи като финансов анализатор в голяма международна компания и сподели с учениците, че солидната й образователна подготовка много я е улеснила в кариерната ориентация и в намирането на желаната работа.

Гостите споделиха, че очакват с нетърпение новите срещи с учителите и учениците от гимназията в УНСС. От своя страна г-жа Вучкова ги покани на официалното тържество по случай отбелязването на 35-годишнината на Езикова гимназия „Д-р Петър Берон“, което ще се състои на 26 април в Общинския театър в Кюстендил.

        

Галерия снимки от Наши представители проведоха информационна среща в ЕГ „Д-р Петър Берон“ - Кюстен ...