Излъчиха победителите в бизнес играта на Kyndryl България

петък, 19 април 2024 16:34

Катедра „Финанси“ съвместно с Kyndryl България организира бизнес игра по корпоративни финанси. Инициатива е в рамките на подписания меморандум за сътрудничество между УНСС и Киндрил България.

В бизнес играта участваха студенти от специалностите, обучаващи се на английски език в УНСС, втори курс от образователно-квалификационна степен „бакалавър“, и студенти от Букурещкия университет за икономически изследвания – Румъния, които са в УНСС по програма „Еразъм+“.

На откриването присъстваха проф. д-р Силвия Трифонова, зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на Финансово-счетоводния факултет, доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова, ръководител на катедра „Финанси“, проф. д-р Димитър Ненков, преподавател в катедра „Финанси“ и координатор по меморандума за сътрудничество с Kyndryl България, д-р Георги Мичев, финансов мениджър на Kyndryl за България и Румъния, проф. Михаела Якоб и Емилия Кампеану от Букурещкия университет за икономически изследвания, Румъния, както и експерти от екипа на Kyndryl България, отговарящи за провеждането на бизнес играта.

Проф. д-р Димитър Ненков, д-р Георги Мичев, доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова, проф. д-р Силвия Трифонова, проф. Михаела Якоб, Емилия Кампеану  (от дясно наляво)

Ръководителят на катедра „Финанси“ доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова откри събитието и поздрави присъстващите от името на катедра „Финанси“. Тя благодари на представителите на Kyndryl България за ползотворното сътрудничество при организирането на бизнес играта и подчерта, че инициативата ще е много полезна за студентите, защото ще надгради обучението им и ще им помогне да развият уменията си. Доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова отбеляза, че в бизнес играта ще участват освен студентите от УНСС и студенти от Букурещкия университет за икономически изследвания, като по този начин младите хора ще имат възможността да споделят идеи и опит.

Д-р Георги Мичев благодари за поканата Kyndryl България да участва в събитието и да организира съвместно с УНСС бизнес игра по корпоративни финанси за студентите. Той подчерта, че за тях връзката между бизнеса и университета е много важна, защото чрез това сътрудничество и подобни инициативи младите хора на практика прилагат знанията, които са получили, а хората от бизнеса виждат какви умения имат студентите. Д-р Георги Мичев пожела успех на участниците и изрази своята увереност, че играта ще бъде интересна и полезна за тях.

Проф. д-р Силвия Трифонова приветства участниците от името на декана на Финансово-счетоводния факултет проф. д-р Румен Брусарски и отбеляза, че такава бизнес игра се организира за първи път в УНСС и тя е чудесна възможност както за студентите на университета, така и за румънските студенти, осъществяващи мобилност по програма „Еразъм+“. Тя подчерта, че и двата университета – УНСС и Букурещкият университет за икономически изследвания, са бизнес ориентирани и затова връзката с бизнеса е приоритет. Проф. д-р Силвия Трифонова отбеляза, че организирането на тази игра е доказателство, както за доброто партньорство с бизнеса, така и пример за успешно международно сътрудничество с Букурещкия университет за икономически изследвания.

Проф. д-р Димитър Ненков поздрави студентите за избор им да се включат в тази бизнес игра и подчерта, че е убеден в полезността й, защото те ще имат уникалния шанс да влязат директно в ролята на финансови експерти от голяма международна компания и призова да се възползват максимално от тази възможност. Проф. Ненков коментира, че студентите ще могат да се запознаят с работата на експертите от Kyndryl България не само в областта на финансите, но и в другите тясно свързани области на счетоводството.

Екипът на Kyndryl България, отговарящ за осъществяването на бизнес играта

Участниците в бизнес играта бяха разпределени на отбори. Бяха сформирани шест отбора от УНСС и шест отбора от Букурещкия университет за икономически изследвания.

В рамките на два часа студентите решаваха казуси по корпоративни финанси.

След финала на бизнес играта се състоя церемонията по награждаване на победителите.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров откри церемонията и подчерта: „За мен е удоволствие да поздравя с „Добре дошли“ в нашия университет, студентите и преподавателите от Букурещкия университет за икономически изследвания и да благодаря на представителите на Kyndryl България за усилията, които положиха, за да можем съвместно да организираме тази инициатива. Надявам се, че тази бизнес игра е била полезна за вас и е дала добавена стойност към обучението ви. Това е важно, защото когато един млад човек е готов да излезе на пазара на труда, той трябва да има правилните умения и правилния начин на мислене, за да може да бъде полезен както за себе си, така и за компанията, в която започва работа“.

Доц. д-р Гергана Михайлова-Борисова, д-р Георги Мичев, проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Димитър Ненков, проф. д-р Силвия Трифонова (от ляво надясно)

Ректорът награди победителите. На първо място се класира отбор „Dynamic dividends“ на УНСС. Второто място зае отбор „Wolves of Moxa Street“, а третото място бе за отбор „Innovation Nation“.

Всички участници в състезанието получиха сертификати.

Ректорът връчи сертификати и на екипа на Kyndryl България, който участва в осъществяването на бизнес играта, както и на представителите на Букурещкия университет за икономически изследвания.

Галерия снимки от Излъчиха победителите в бизнес играта на Kyndryl България ...