Посещение в Индустриален парк София-Божурище

петък, 19 април 2024 11:44

Студенти от катедра „Индустриален бизнес“ в УНСС посетиха Индустриален парк София-Божурище.

Посещението е първа стъпка в изпълнение на меморандума за сътрудничество между двете институции, подновен през месец март 2024 г.

Събитието се проведе под ръководството на проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, доц. д-р Ивайло Иванов – координатор от страна на УНСС по меморандума за сътрудничество, доц. Меглена Молхова-Владова и д-р Янко Янакиев, хоноруван преподавател в катедра „Индустриален бизнес“. В него участваха над двадесет четвъртокурсници от специалностите „Индустриален бизнес“ и „Бизнес икономика“.

Екипът от отдел „Бизнес развитие и проекти“ на „Национална компания индустриални зони“ ЕАД, състоящ се изцяло от възпитаници на УНСС, запозна гостите с цялостната дейност на компанията и с ролята й за привличане на инвестиции в управляваните от нея индустриални паркове и зони.

По време на визитата екипът на УНСС посети две от водещите предприятия в зоната.  

В производствената база на „Мултивак България Продакшън“ ЕООД – MULTIVAC,  един от лидерите в световен мащаб в опаковъчните решения за всички видове хранителни продукти, медицински, фармацевтични и промишлени стоки, студентите бяха посрещнати от управителя на компанията г-жа Мийрям Мустафа. Представен бе бизнес моделът на фирмата и предизвикателствата пред нейната дейност. След това бяха разгледани производствените й мощности.

Следващото посещение беше в складовата база на „ЮСК Бул“ ЕООД – най-голямата за Югоизточна Европа на известния производител на мебели, обзавеждане за дома и спално бельо JYSK. След представяне на дейността на компанията беше направена опознавателна обиколка на съоръженията на високотехнологичния логистичен център.

Мениджмънтът и на двете посетени бизнес организации заяви готовността си за установяване на подходящи форми на бъдещо сътрудничество – посещения на студенти при тях, гост-лектори в университета и др.

Студентите бяха активни участници в процеса, задаваха въпроси, отправяха препоръки и заявиха  желание за още посещения,  участие в стажове, изследвания и всякакви възможности за обмяна на опит и знания в компаниите, които са част от Индустриалния парк.

Галерия снимки от Посещение в Индустриален парк София-Божурище ...