УНСС ще си сътрудничи с община Сандански

петък, 15 март 2024 15:55

Ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. д-р Димитър Димитров и кметът на община Сандански Атанас Стоянов подписаха меморандум за сътрудничество.

Меморандумът очертава приоритетните направления, формите на сътрудничество и органите за координация на съвместната дейност между двете институции.

„Стремежът на УНСС с подписване на споразумението е  да съдейства за създаването и поддържането на подходяща институционална среда, насърчаваща тристранното партньорство между университета, местната власт и бизнеса“, каза проф. д-р Димитър Димитров и подчерта, че политиките за устойчиво развитие на местно ниво трябва да бъдат неразривно свързани с образованието и бъдещето на младите хора. „Участието на местната власт в този процес е от ключово значение“, посочи ректорът на УНСС.

Двете страни обединяват усилията си за осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие, повишаване качеството на висшето образование, партньорство при осъществяване на проучвания и научни изследвания и подготовка на кадрите в реална работна среда.

В обхвата на меморандума влиза партньорство и готовност за съвместна работа за подкрепа на кариерното развитие на човешкия потенциал чрез провеждане на съвместни инициативи, общи проекти, обучения и различни форми на сътрудничество.

На подписването на меморандума присъстваха проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебна дейност и Гергана Кирилова, директор на дирекция „Кабинет на ректора“ в УНСС, Ивайло Златанов, началник на Регионалното управление на образованието (РУО), Благоевград, Ивелин Терзийски, председател на Комисията по образование в Общинския съвет на Сандански и директорите на училищата в града.

Гергана Кирилова, проф. д-р Матилда Александрова, проф. д-р Димитър Димитров, Атанас Стоянов, Ивайло Златанов, Ивелин Терзийски (от ляво надясно)

По време на срещата бяха обсъдени различни възможности за мотивиране на учениците в Сандански да продължат своето образование чрез изнесени кандидатстудентски изпити на място и участие в различни кампании, проекти и състезания, както и перспективите за развитие и реализация, които имат младите хора от общината.

  

Галерия снимки от УНСС ще си сътрудничи с община Сандански ...