Нашият университет взе участие в кандидатстудентските борси в Русе и Плевен

четвъртък, 29 февруари 2024 14:27

Университетът за национално и световно стопанство участва в изложенията на българските университети „Сега накъде“ в Русе, организирано от Младежкия парламент към Общински младежки дом, и „Избирам да уча и остана в България“ - на община Плевен. Тези кариерни форуми помагат на младите хора да се ориентират професионално и да изберат най-подходящото за тях висше учебно заведение.

За информирания избор на учениците от страна на УНСС на двете събития се ангажираха Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, и Мария Божкова от сектор „Маркетинг“.

Кариерното събитие в Русе беше открито от зам.-кмета Димитър Недев. „Нека този форум бъде мястото, където мечтите срещат възможностите, а амбициите се превръщат в реалност.“ Той уточни, че изложението предоставя на младите хора не само възможности за тяхното обучение и професионално развитие, но и вдъхновение, и смелост за справяне с бъдещите предизвикателствата“.

Красимира Николаева, директор на Общинския младежки дом в Русе

Изложението „Избирам да уча и остана в България“ в Плевен в помощ на кандидат-студентите от цялата област събра 24 висши учебни заведения. Изложението, на което за втора година се представят възможностите, които предлага нашия университет, бе открито от зам.-кмета на община Плевен – Елина Димитрова.

„Целта на инициативата е да покажем възможностите за едно добро образование в България. Затова и мотото на събитието е „Избери да учиш и останеш в България“. Искаме нашите деца да останат тук при нас и да бъдат част от нашата родина. Нека нашата работа продължи градивно, насочена към всички ученици“, каза на откриването Елина Димитрова.

Началникът на РУО Плевен Албена Тотева посочи, че тази инициатива е провокирала много голям интерес. „Няма по-добра връзка от тази на директната комуникация и информация. Благодарим на академичната общност, че е тук и предоставя възможност това да се осъществи“.  

Събитието, което е в два дни (29 февруари – 1 март)  уважи и олимпийският шампион Тереза Маринова.

Галерия снимки от Нашият университет взе участие в кандидатстудентските борси в Русе и Плевен ...