Ректорът на УНСС се срещна с шефа на ДАНС

петък, 01 март 2024 12:55

Председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев посети нашия университет за среща с ректора проф. д-р Димитър Димитров.

На срещата бяха обсъдени възможностите за задълбочаване на сътрудничеството между университета с най-висока институционална акредитация в България и Агенцията, която е част от разузнавателната общност, а председателят й е член на Съвета по сигурността при Министерския съвет и Консултативния съвет за национална сигурност при президента на Република България.

Предвижда се г-н Пламен Тончев да изнесе открита лекция, както и експерти на Агенцията да бъдат включени в обучителния процес по „Национална и регионална сигурност“.

„За нас е важно да партнираме с най-добрите специалисти в съответната област. В последните 4 години сме подписани над 200 меморандума с държавни институции, банки, големи корпорации, с правителствени и неправителствени организации, с които провеждаме съвместни програми, организираме бизнес академии и разкриваме възможности за стажове на нашите студенти“, изтъкна в разговора професор Димитров.

Галерия снимки от Ректорът на УНСС се срещна с шефа на ДАНС ...