Кристиян Трайков, студент в УНСС, спечели стипендия на БНБ за 2024 г.

четвъртък, 29 февруари 2024 14:26

Кристиян Трайков, студент в Университета за национално и световно стопанство, специалност „Счетоводство, финансов контрол и финанси, с преподаване на английски език“, спечели стипендия на БНБ за 2024 г.

Документи за участие в тазгодишния конкурс за стипендии са подали 13 кандидати, от които Управителният съвет на БНБ е присъдил две стипендии за 2024 г. - на Кристиян Трайков и на Данаил Василев, докторант Economics, Universitetet i Oslo.

Основната цел на стипендиантската програма на БНБ е да подпомага студенти и докторанти в разработването на теми, свързани с мандата и дейността на БНБ.

Първият етап от конкурса е включвал написване на есе по предварително зададена тема: за студентите магистри – „Взаимодействие между фискалната и паричната политика в проинфлационна среда”, а за докторантите – „Структурни предизвикателства пред българската икономика и конвергенция”.

Вторият етап е бил събеседване, където кандидатите са имали възможност да представят и аргументират тезите си пред членовете на Комисията.

   

Галерия снимки от Кристиян Трайков, студент в УНСС, спечели стипендия на БНБ за 2024 г. ...