Ректорът се срещна с преподаватели и студенти от САЩ

четвъртък, 11 януари 2024 16:00

Група студенти и техни преподаватели от Университета Елмхърст" в Илинойс (САЩ) бяха на посещение в УНСС, като част от международната образователна програма „Global Business and Leadership“*.

Американските гости бяха посрещнати от ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров, който ги запозна с историята на УНСС като водещ икономически университет в Югоизточна Европа, неговата международна и научна дейност и възможностите за академично сътрудничество, които предлага. В срещата участва и доц. д.н. Михаил Мусов, в.и.д. заместник-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество.

След срещата с ръководството, студентите посетиха обновената Библиотека на УНСС, където доц. д-р Паскал Желев, преподавател от катедра Международни икономически отношения и бизнес", им представи лекция на тема От планова икономика към европейска интеграция: изследване на икономическата трансформация на България". Лекцията провокира дискусия сред участниците, които имаха възможност да обсъдят различни актуални въпроси, свързани с предизвикателствата пред България и нейното място в глобалната икономика.

По време на лекцията на доц. д-р Паскал Желев

Визитата включваше и разглеждане на кампуса на Университета, където особено впечатление направи Стената на славата", отразяваща историята и постиженията на някои от най-изтъкнатите възпитаници. Студентите изразиха своята благодарност от топлото посрещане и получените нови знания, както и възхищение от ролята на УНСС като място, което формира бъдещите лидери в сферата на политиката, икономиката и бизнеса. 

Пред „Стената на славата“

* Образователната програма Global Business and Leadership" предоставя на студентите възможност да се потопят в управлението на бизнеса на глобално ниво, като използват България като реален пример за изучаване на бизнес практиките и средата в Централна и Източна Европа и Европейския съюз. Програмата предвижда посещение на академични лекции във водещи университети в страната, срещи в компании, институции и неправителствени организации, участие в панелни дискусии, културни мероприятия. 


   

Галерия снимки от Ректорът се срещна с преподаватели и студенти от САЩ ...