Ректорът удостои с възпоменателен медал „Проф. Стефан Бобчев“ Междууниверситетския център за развитие на кариерата

четвъртък, 14 декември 2023 14:11

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров връчи възпоменателен медал „Проф. Стефан Бобчев – основател и първи ректор на Университета на национално и световно стопанство“ на Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК).

Удостояването се проведе по време на последния за годината ректорско-декански съвет и е по повод 20-годишнината на Междууниверситетския център за развитие на кариерата и за утвърждаване на доброто име и авторитета на УНСС.

„За тези години МЦРК се превърна във водещ кариерен център в България, той стана търсено звено за контакти както за работодатели, така и за студенти. Значителни са инициативите на Центъра, които вече се превърнаха в традиция като „Дни на отворените врати“, „Дни на кариерата“, „Най-добър студентски стартъп“. Всекидневно се организират събития, които се провеждат пред офиса на МЦРК или се посещават училища и то не само в България, но и в чужбина, скоро екип на Центъра беше в Македония. Голяма заслуга за това има директорът Атанас Димитров, както и заместник-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики проф. д-р Цветана Стоянова“, каза ректорът по време на награждаването.

Г-н Атанас Димитров благодари на ректора за признанието: „Без вашата подкрепа работата на Междууниверситетския център за развитие на кариерата със сигурност нямаше да е това, което е. Надявам се и в бъдеще да подкрепяте нашите смели, понякога щури идеи. МЦРК вече 20 години развива активна дейност във връзка с професионалното ориентиране и кариерно развитие на младите хора. Студентите още в първите курсове от обучението си намират своето стажантско и работно място благодарение на нас. Стартирайки преди 20 години, ние търсехме бизнеса, сега той търси нас, което е своего рода атестат за нашата работа. 20 години „Градим бъдеще“, такъв е и нашият слоган. Пътят продължава, продължаваме и ние с него.“

    

Галерия снимки от Ректорът удостои с възпоменателен медал „Проф. Стефан Бобчев“ Междууниверситетск ...