Петима студенти от УНСС са сред отличените в стипендиантската програма на „Хуауей Технолоджис България“

четвъртък, 14 декември 2023 13:22

На тържествена церемония „Хуауей Технолоджис България“ отличи със сертификати български студенти, които взеха участие през 2023 г. в двете програми на компанията – стипендиантската програма и обучителната програма Seeds for the future. Това са водещи световни програми за корпоративна социална отговорност, които предоставят на студентите възможността да натрупат ценен опит в сферата на информационните и комуникационни технологии. Програмите дават възможност за обогатяване на дигиталните умения, придобиване на лидерски такива и културен обмен на студенти от целия свят, които ще им бъдат от полза в бъдещето им кариерно развитие.

Студентите от УНСС Белослава Златева, специалност „Международни икономически отношения“, Мелани Матова, специалност „Маркетинг“, Константин Ангелов, специалност „Мениджмънт на туризма“, Наталия Стоянова, специалност „Предприемачество“ и Пресиана Чолакова, специалност „Рекламен мениджмънт“, са сред отличените в стипендиантската програма на „Хуауей Технолоджис България“.

В церемонията участва зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова.

Проф. д-р Цветана Стоянова

Проф. д-р Цветана Стоянова връчи сертификатите на двама от победителите и подчерта, че такива стипендиантски и обучителни програми, като Seeds for the Future, са много полезни за студентите, защото им предоставят възможност да натрупат ценен опит в сферата на световния бизнес, в областта на науката, технологиите и икономиката. „Това дава добавена стойност към обучението на студентите и им предоставя възможност да се развиват“, каза проф. д-р Цветана Стоянова.

Официални гости на събитието бяха зам.-министърът на икономиката и индустрията г-н Николай Павлов, г-н Константин Стойчев, съветник към политическия кабинет на Министерството на труда и социалната политика, временно изпълняващият длъжността посланик на посолството на Китайската народна република г-жа Уан Мин, чл. кор. проф. Евдокия Пашева, зам.-председател на Българската академия на науките (БАН), експерти от Министерството на образованието и науката и Министерството на транспорта и съобщенията, ректори и професори от партньорски университети, както и представители на бизнеса и индустрията.

По време на събитието, като част от културния обмен, гостите се насладиха на изпълнения на българската певица ДИА, традиционни китайски музикални изпълнения и чаена церемония.

Галерия снимки от  Петима студенти от УНСС са сред отличените в стипендиантската програма на „Хуау ...