Ректорът проф. Димитров връчи дипломите на отличниците от катедра „Интелектуална собственост и технологичен трансфер“ на тържествена церемония в аула „Максима“

понеделник, 20 ноември 2023 11:33

Под звучите на националния, европейския и студентския химн започна официалната церемония по връчване на дипломите на студентите от катедра „Интелектуална собственост и технологичен трансфер“, завършили специалностите: „Интелектуална собственост и бизнес“ и „Творчески индустрии и бизнес“, бакалавърска степен, и магистърската степен на специалност „Интелектуална собственост и творчески индустрии“.

Доц. д-р Николай Крушков, в.и.д. ръководител на катедра „Интелектуална собственост и технологичен трансфер“, проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, д-р Иван Начев, директор на Института по интелектуална собственост и технологичен трансфер, д-р Полина Стоянова, научен секретар на Катедрата, д-р Бойко Таков, преподавател, председател на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, д-р Димитър Ганчев, преподавател, служител на Световната организация за интелектуална собственост, д-р Христин Стрижлев, преподавател, член на съвета на директорите на „Радиоплей медия“.

Доц. д-р Николай Крушков откри церемонията, обръщайки се към абсолвентите: „Щом сте стигнали дотук, уважаеми колеги, значи знаете какво, значи знаете как. Дипломата е знак, че можете да се справите. Иновациите са условия за успех, но успехът няма да дойде бързо. Ще има част от живота ви, която ще бъде изпълнена с много трудности, с много противоречия, но ако успеете да запазите иновативното си мислене, както сме ви учили, ще стигнете до успешните резултати.“

Преди да връчи дипломите на студентите, завършили с отличие, проф. д-р Димитър Димитров, увери абсолвентите, че дипломата, която получават е гаранция за техния успех. „УНСС е водещо висше учебно заведение. Бъдете сигурни, че когато кажете, че сте завършили УНСС, с вашите специалности, свързани с интелектуалната собственост, посрещането ще бъде друго. Вие, с вашата професия, с вашите знания, имате голям потенциал. Използвайте го.“

Ректорът връчи дипломите на Ваня Табакова, Лили Стоева, Диана Георгиева, Никол Йорданова и Таня Йотова (отличници на випуска) и насърчи абсолвентите да продължат да поддържат контакти с Университета, с Катедрата, да не се притесняват да комуникират със своите преподаватели.

Д-р Бойко Таков се обърна към абсолвентите с пожелания да имат предприемачески дух и да мечтаят да покорят света: „За да е успешна една иновация,  тя трябва да решава някакъв проблем, да задоволява някаква необходимост. Пожелавам ви да решите много проблеми и да създадете добавена стойност за обществото, за икономиката, за света“.

Д-р Димитър Ганчев пожела попътен вятър на завършващите: „Оттук нататък всичко е въпрос на много, много работа. Най-важното е, че с университетските познания ще знаете какво, къде и как да намерите. Важно е да запазите връзката с вашата алма-матер и връзките помежду си. Това е един значителен капитал, до който ще имате достъп през целия си живот“.

Галерия снимки от Ректорът проф. Димитров връчи дипломите на отличниците от катедра „Интелектуална ...