Бакалаврите и магистрите от катедра „Логистика и вериги на доставките" получиха дипломите си

петък, 17 ноември 2023 16:15

На тържествена церемония в аула „Максима“ бяха връчени дипломите на студентите, завършили специалностите на катедра „Логистика и вериги на доставките" в ОКС „бакалавър" и ОКС „магистър“– Випуск 2023.

Тържеството започна под звуците на националния, европейския и студентския химн.

Приятното задължение да връчат дипломите и да поздравят випускниците имаха проф. д-р Мирослава Раковска, ръководител катедра „Логистика и вериги на доставките", доц. д-р Силвия Терезова, декан на факултет „Икономика на инфраструктурата", Милена Андреева, старши мениджър „Човешки ресурси“ на Софарма Трейдинг, гл. ас. д-р Мирослав Стефанов, научен секретар на катедра „Логистика и вериги на доставките", доц. д-р Мария Воденичарова, зам.-декан по научноизследователската дейност на факултет „Икономика на инфраструктурата", гл. ас. д-р Лиляна Михова и гл. ас. д-р Петя Филева от катедрата (на снимката от ляво надясно).

Събитието откри проф. д-р Мирослава Раковска: „Изключително съм щастлива да споделя с вас този важен момент за всички випускници, това е много специален ден, който бележи края на един много упорит труд. Поздравявам ви със завършването на едни от най-търсените специалности от бизнеса. Доказателство, за това е, че почти 100% от студентите, които завършват специалностите на катедра „Логистика и вериги на доставките“ професионално се реализират успешно и започват работа по специалността си още по време на следването“, каза проф. д-р Мирослава Раковска и пожела: „Скъпи завършили студенти, вие създадохте много приятелства и връзки с бизнеса през тези години, запазете ги, те ще бъдат много ценни за вас в бъдеще. Следвайте смело мечтите си, предизвиквайте се с трудни цели и работете, за да ги постигнете, желая ви да достигнете най-високи нива на лично и професионално развитие и удовлетворение, накъдето и да поемете, с каквото и начинание да се захванете винаги да имате успех. Пожелавам ви, живота ви да има много стойност и да носите духа на щастието в сърцето си, най-доброто тепърва ви предстои!“

„За мен е невероятна чест да бъда част от това тържествено събитие. Горда съм, че в нашия факултет има такава специалност и такива любознателни студенти. Днес е незабравим ден за вас, защото сте преминали един етап от вашия живот и поставяте ново начало. Пожелавам ви здраве, щастие, много успехи, кариерно и лично развитие. Никога не забравяйте вашата катедра, вашите преподаватели и приятели, които са дали много за вас, независимо в каква насока ще тръгне бъдещото ви развитие“, поздрави абсолвентите доц. д-р Силвия Терезова.

„На първо място искам да ви поздравя с успешното завършване, защото всички знаем, че това съвсем не е лека задача. На второ място да ви поздравя, за това, че сте избрали една професия, която е перфектна комбинация между натрупаната история, много практики, теория, традиция и новото – иновациите и бързото развитие. За мен логистиката е комбинация от тези две неща и това, което искам да ви пожелая е да вземете максимума и от двете - и от традициите, и от новото, което идва и се развива непрекъснато“, обърна се към дипломантите Милена Андреева.

От името на студентите присъстващите на церемонията поздравиха Павел Атанасов и Моника Стойнева.

Павел Атанасов благодари на родителите за подкрепата и положените грижи, на колегите си - за приятелството и подчерта: „Искам да благодаря и на преподавателите, именно тези хора дадоха всичко от себе си, за да ни предадат образованието на ниво, сравнимо с това на водещи университети в Европа и света. Те успяха да ни направят достойни кадри за трудовия пазар на национално и световно равнище“.

С много емоция Моника Стойнева поздрави присъстващите в аулата, благодари на преподавателите и родителите и допълни: „Четири години, а сякаш бяха миг, изпълнени с безброй емоции. Благодарим на всички наши преподаватели от катедра „Логистика и вериги на доставките", те оставиха частица от себе си в нас“.

Церемонията продължи с връчване на дипломите.

Дипломите си отличниците бакалаври получиха от доц. д-р Силвия Терезова.

Проф. д-р Мирослава Раковска връчи дипломите на отличниците магистри и на всички останали дипломанти.

  

Галерия снимки от Бакалаврите и магистрите от катедра „Логистика и вериги на доставките" получиха  ...