УНСС и „Джобии“ със съвместна стартъп платформа

петък, 17 ноември 2023 16:05

УНСС и „Джобии“ (JOBee) реализираха съвместна стартъп платформа, която обучава и използва изкуствен интелект за свръхпрецизно откриване на максимално съответствие между изискванията на търсена трудова дейност и предлаганата заетост. Платформата е реализирана в рамките на меморандума за сътрудничество между УНСС и иновативната стартъп IT компания „Джобии“, която работи с помощта на изкуствен интелект и свързва работодатели с кандидати за работа.

Г-н Калоян Иванов, председател на Съвета на директорите на „Джобии“ и координатор по меморандума за сътрудничество, ректорът проф. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Нончо Димитров, зам.-декан по качеството и международното сътрудничество на факултет „Икономика на инфраструктурата" и координатор по меморандума, и адвокат Николай Кисимов, отговарящ за GDPR на Университета

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров  отбеляза добре свършената работа и потенциалът, който дава платформата. Той посочи, че тя ще бъде много полезна и за двете страни – за студентите, които търсят работа, и за бизнеса, който има нужда от  кадри.

„Чрез платформата всеки търсещ работа студент ще намери най-подходящия за неговите изисквания работодател и своето място, където да се развива“, посочи г-н Калоян Иванов, председател на Съвета на директорите на „Джобии“ и докторант в УНСС. „Платформата позволява при регистрация на кандидата той не просто да търси подходящата за себе си работа и да преглежда набор от обяви като се опитва да прецени кое е подходящо за него, а чрез изкуствения интелект тя ще изпраща постоянно към него препоръки за позиции, които съответстват на неговата квалификация“.

Всеки студент, за когото вселената на AI представлява интерес, може да разгледа платформата тук , както и да съдейства активно за оптимизацията на функционирането на AI в платформата чрез създаване на профил, споделяне на препоръки, забележки и идеи. От дирекция „Информационни технологии“ очакват тя да бъде полезна за всички студенти и те да споделят своите впечатления с преподавателите на лекционните им срещи.

  

Галерия снимки от УНСС и „Джобии“  със съвместна стартъп платформа ...