УНСС и корейският Университет „Кангнам“ в Сеул подписаха споразумение за сътрудничество

вторник, 31 октомври 2023 18:44

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и проф. д-р Юн Шин-Ил, ректор на Университет „Кангнам“ (Kangnam University - KNU) и президент на фондация „Шимджон“, подписаха меморандум за сътрудничество, който включва академичен обмен, обмен на преподаватели и студенти, съвместни изследвания, лекции и програми за професионално развитие.

„УНСС вече има изградена традициия на сътрудничество с чуждестранни университети. В партньорски отношения сме с близо 180 университета и научноизследователски мрежи от цял свят, с които работим по съвместни магистърски програми и научноизследователски проекти. Освен по програма „Еразъм+“ и ENGAGE.EU, където УНСС си партнира с други осем най-добри европейски икономически университети, ние сме подписали споразумение за сътрудничество и с китайски университет, и с италиански, и с университет в Косово. Вярвам, че и с вашия университет ще направим съвместни инициативи, полезни за вашите и за нашите студенти“, каза  проф. д-р Димитър Димитров.

Проф. д-р Юн Шин-Ил, ректор на Университет „Кангнам“ и президент на фондация „Шимджон“, изрази своето задоволство от бъдещото сътрудничество. „Нашият университет е един от най-големите университети в Сеул и си сътрудничим с много институции в целия свят. Съвместно ще разработим програми за обмен на преподаватели и служители с цел развитие на академично сътрудничество. Ще работим и по съвместни изследвания, лекции и програми за професионално развитие, може да си партнираме във всички области“, каза проф. д-р Юн Шин-Ил.

На официалното подписване на споразумението за сътрудничество присъстваха проф. д-р Пак Хьо-Чун, генерален секретар на фондация „Шимджон“ и декан на Факултета  по свободни изкуства,  Лий Джин-У, началник на международния отдел в KNU и Джеймс Канг, преподавател във Великотърновския университет, председател на корейската диаспора в България и кореспондент на KNU в България. 

От страна на УНСС на подписването на меморандума присъстваха проф. д-р Димитър Велев от катедра „Информатика“, директор на Научноизследователски център за намаляване риска от бедствия, който е осъществил контактите с представителите на университета в Сеул, доц.д-р Янко Христозов, главен секретар по международно сътрудничество и доц. д-р Пламена Златева от катедра „Информатика“.

Джеймс Канг, Лий Джин-УПак Хьо-ЧунЮн Шин-Ил, проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Димитър Велев, доц. д-р Пламена Златева, доц.д-р Янко Христозов

Страните се договориха за предоставяне на добри условия при обмена на студенти и преподаватели, осигуряване на подходящи офиси и пълен достъп до университетските библиотеки и съоръжения.

От страна на УНСС за координатор бе избран проф. д-р Димитър Велев, а от Университет „Кангнам“, Йонгин, Корея, избраният координатор е д-р Джеймс Канг.

  

Галерия снимки от УНСС и корейският Университет „Кангнам“ в Сеул подписаха споразумение за сътрудн ...