Студентският съвет при УНСС успя да събере и дари 8391,01 лв. в подкрепа на Калоянчо

вторник, 31 октомври 2023 14:35

На 26 октомври, в аула „Максима“, по инициатива на Студентски съвет при УНСС, беше прожектиран българския игрален филм „В сърцето на машината“ с благотворителна кауза. Събитието успя да събере интереса на широка аудитория, включително студенти, докторанти, преподаватели и служители в Университета. Събраните и дарени за благотворителната кауза средства са на стойност 8391,01 лв.

Председателят на Студентския съвет при УНСС г-н Илиян Чабуклийски откри събитието, като благодари на всички присъстващи и добави: „Вярвам, че всеки от присъстващите е тук, заради голямото си сърце, готово да помогне! Нека заедно ощастливим едно малко момченце, като бъдем част от надеждата му за по-добро бъдеще!“.

Заместник-ректорът на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова също приветства присъстващите в аулата: „Подобни инициативи винаги са добре дошли под покрива на нашия университет. Щастлива съм, че студентите ни са тук, за да подкрепят каузата. Поздравления на организаторите!“.

Поздравителни адреси бяха изпратени и от Александър Сано, който играе главна действаща роля във филма, както и от родителите на Калоянчо.

Събраните средства от дарения и продажби на билети бяха дарени на едно изключително детенце - Калоян Димов. Калоянчо е със съмнения за детска церебрална парализа и все още не може да ходи самичък, а само с помощта на родителите си. За рехабилитацията и за опитите едно българско дете да проходи не достигат 37 000 евро. В момента той вече лежи в Арменската болница в Истанбул "Surp Pirgic Ermeni Hastanesi", където му бе направена операция за подготовка на рехабилитация, както и поставени инжекции под анестезия и бе направена малка операция на лява ръка и дясно краче, които да улеснят предстоящата рехабилитация, която се очертава да продължи до Нова година.

Галерия снимки от Студентският съвет при УНСС успя да събере и дари 8391,01 лв. в подкрепа на Кало ...