Шестима творци на втория ден от Университетската седмица на книгата

вторник, 31 октомври 2023 9:11

В рамките на изявите на втория ден от Университетската седмица на книгата шестима автори ще представят своите последни произведения.

Стояна Нацева, един от най-добрите треньори по личностно и бизнес развитие в България ще представи книгата си „Силата на рода“. Тя е основател на академия „Щастлив живот“ и е посветила живота си на личностно развитие. Създател на патентованата и международно призната система за коучинг и констелации  - Direct Change Solution, като хиляди са започнали своя нов професионален път след обучение по метода. Носител е на награди за бизнес, развитие, лидерство и менторство. С читателите ще се срещне от 10.00 ч. в Библиотеката.

Виргиния Захариева ще представи своя роман „Девет зайци“ и други нейни книги, ще обсъди с присъстващите процеса на творческото писане и на самоусъвършенстването от 11.00 ч. в зала "Тържествена". Тя развива собствен формат „Who is in? и артистични практики“ и създава процеса „7 бавни дни за връщане към себе си“. Сътрудничи на Института по терапия и експресивни изкуства, където преподава психология на творческия процес. Литературните критици определят Виргиния Захариева като един от талантливите представители в съвременната българска литература. Нейният роман „Девет зайци“ е част от списъка на значими книги от American Library Association’s Notable Books Council.

На втория ден от Университетската седмица на книгата доц. д.н. Георги Чанков ще срещне гостите с електронната книга „Европейско изкуство и история. Пътеводител в Античността“. Мястото на срещата е зала „Тържествена“, а часът 12.00. „Тази книга е плод на едно старо намерение – да напиша учебник за студентите, на които разяснявам европейското изкуство. Но слонът се оказа твърде голям, за да го приключа на една хапка… Затова се реших да издам не съвършената книга, а само тази част от нея, която вече има завършен вид. Вътре има древногръцка архитектура и скулптура, рисувана керамика, занимателни предания за прочути художници, съседни влияния и т.н., всичкото подправено с малко митология и исторически бележки“, споделя авторът.

Книгата „Осмото чувство: Ключът към Вселената" на Теодора Стефановаизвестна и като гадателката на Силвио Берлускони, ще бъде представена в зала „Тържествена“ от 13.00 ч.  Книгата е послание да отворим сърцата си и да ги изпълним с безгранична обич и безрезервна доброта. Авторът винаги е намирала думите, с които да вдъхне кураж, надежда и любов на онези, които се изправят пред нови предизвикателства по пътя към бъдещите успехи. Мисията на тази книга е да ни подготви за среща с изкуствения интелект.

Мария Касимова–Моасе  ще разкаже за моноспектакъла „Червена звезда, блок 28“ в зала „Тържествена“ от 14.00 ч. Това е нейният втори сторителинг пърформънс след успеха на „Свободно падащи истории“. Тук историите са лични, през погледа, биографията и преживяванията на едно момиче, днес пораснала жена, по времето на неговото ранно детство и тинейджърски години. Тя работи като журналист на свободна практика и като експерт по етикет и протокол, презентационни умения и комуникации. Първата й книга е сборникът „Близки срещи със смесени чувства“, следва романът „Балканска рапсодия“.

Първият български учебник „Научна етика“ с автор доц. д-р Катя Михайлова ще бъде представен на 7 ноември от 16.00 ч. в зала "Тържествена". Самостоятелната учебна дисциплина „Научна етика“ се преподава за първи път като задължителна университетска дисциплина през учебната 2022/2023 година. Всяка катедра в Университета организира лекционен курс за първокурсниците си, съобразно приетата от катедрата учебна програма. Учебникът „Научна етика“ се появи именно след опита от първия проведен курс по Научна етика пред студентите от специалностите „Социология“ и „Икономическа социология“ през зимния семестър на 2022/2023 г.

  

Галерия снимки от Шестима творци на втория ден от Университетската седмица на книгата  ...