Средношколци от Благоевград посетиха УНСС

петък, 27 октомври 2023 16:26

Ученици от 11 и 12 клас на 7.СУ „Кузман Шапкарев“ от Благоевград посетиха УНСС.

Средношколците, които се обучават в профил „Софтуерни и хардуерни науки“, заедно с техните класни ръководители г-жа Мариела Андонова, преподавател по английски език и г-жа Камелия Шуманова, преподавател по информатика и информационни технологии, обиколиха университета и се потопиха в академичната атмосфера.

В Центъра за прием на документи Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), д-р Екатерина Деливерска, директор на дирекция „Учебна дейност“, Радостина Петрова, началник на отдел „Кандидат-студенти“ и Мария Божкова от сектор „Маркетинг“, представиха на учениците възможностите, които Университетът предлага. Експертите запознаха младите хора с професионалните направления и разясниха на бъдещите кандидат-студенти как да изберат какво да учат от 53-те бакалавърски специалности на УНСС.

Атанас Димитров, д-р Екатерина Деливерска, Мария Божкова, Радостина Петрова (от ляво надясно)

Средношколците научиха, че УНСС има 12 общежития и 5000 места с всички условия за учене и живот, с отлични възможности за спорт в Спортен комплекс „Бонсист“. Учениците бяха запознати и с това, че УНСС е сред първите университети с онлайн учебен процес, единствен с онлайн студентска книжка, вече и в мобилния телефон. Университетът за поредна година печели Академичен оскар за най-престижно висше училище в професионално направление „Икономика“ според работодателите и преподавателите във висшите училища.

Младежите имаха възможност да се запознаят с работата на първия и единствения в България Междууниверситетски център за развитие на кариерата (МЦРК) към УНСС, който тази година отбелязва своята 20-годишнина. Центърът е своеобразен мост между студентите и работодателите и подпомага професионалното ориентиране, практическото обучение, кариерното развитие и реализацията на студентите. Работодателите предпочитат студенти по икономика, завършили УНСС и над 97% от възпитаниците му се реализират успешно на пазара на труда.

Бъдещите кандидат-студенти се срещнаха с председателя на Студентския съвет при УНСС Илиян Чабуклийски, който ми разясни основните дейности и функции на Съвета.

Учениците разгледаха Стената на славата „Преподаватели и възпитаници на УНСС – ръководители на международни и национални органи и институции“, на която стоят имената на видни представители, част от елита на България.

Средношколците посетиха аула „Максима“, Голяма конферентна зала и други ключови места в УНСС.

Аула „Максима“
В Голяма конферентна зала

Бъдещите кандидат-студенти получиха информационни брошури и стикери с анкети.

Галерия снимки от Средношколци от Благоевград посетиха УНСС ...