Ректорът беше на посещение в University Toulouse Capitole

вторник, 10 октомври 2023 19:14

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и делегация от осем преподаватели посетиха един от университетите партньори в рамките на Европейския университет ENGAGE.EU – University Toulouse Capitole. Те обсъдиха бъдещите дейности за втория етап на европейско финансиране по програма „Еразъм+“.
Проф. Димитров се срещна с акадечмичното ръководство на домакинстващия университет, за да дискутират конкретни идеи за съвместни научноизследователски проекти в и извън рамките на алианса.

Проф. д-р Димитър Димитров и Jacotte Faure, координатор на ENGAGE.EU за University Toulouse Capitole

Домакините от Франция организираха дискусионни сесии по три основни теми – учебна дейност, международно сътрудничество и комуникация. В тях се включиха: доц. д.ик.н. Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество, проф. д-р Даниела Иванова, главен секретар по учебната документация, доц. д-р Янко Христозов, главен секретар по международното сътрудничество, доц. д-р Ангел Марчев, зам.-декан по НИД на факултет „Управление и администрация", гл. ас. д-р Виолета Златкова, ръководител на сектор „Верификация и признаване", гл. ас. д-р Екатерина Богомилова, директор на международна магистърска програма „Икономика на отбраната и сигурността“, със специализация „Ядрена сигурност“, гл. ас. д-р Иван Вълчанов, преподавател от катедра „Медии и обществени комуникации" и ас. д-р Венко Андонов, преподавател от катедра „Информатика".

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и зам.-ректорът доц. д.ик.н. Михаил Мусов
Делегацията на УНСС

Визитата включи и обиколка и запознаване с историята на френския университет, както и неформална среща за дискусия на други бъдещи съвместни инициативи.


Между 25 и 27 октомври в Рим ще бъде отбелязана третата годишнина на алианса и официално ще бъде дадено началото на следващия етап от изграждането на Европейския университет ENGAGE.EU, а основни участници от страна на УНСС ще посетят събитието. Междувременно между 16 и 20 октомври предстои нашият университет да бъде домакин на ENGAGE.EU Expedition Week на тема „Устойчиви градове“.



Галерия снимки от Ректорът беше на посещение в University Toulouse Capitole  ...