Бъдете проактивни, работете за вашия успех!

сряда, 09 ноември 2011 0:00

Как да стартираш предприемаческа кариера? Кое е най-ценното качество, което търсят работодателите във водещи фирми у нас при подбор на кадри? Какво всъщност означава да бъдеш предприемач? Отговор на тези въпроси получиха студентите в УНСС на среща, организирана от Междууниверситетския център за развитие на кариерата УНСС.

Гост лектори на срещата бяха Десислава Симеонова от „Економедиа“, Ивайло Христов, основател на „Конфу България“, Павел Хаджиев от „Джоб тайгър“ и Атанас Райков от „Виваком“. Срещата бе открита от доц. Йордан Близнаков, директор на Кариерния център.


Доц. Йордан Близнаков, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата
Десислава Симеонова от „Економедиа“

„Важното качество, което се търси у кандидата е наличието на проактивност. Докато предприемачеството е стартиране на бизнес, проактивността е намиране на решение. Проактивни са тези хора, които успяват да си свършат работата, без да се оплакват“, категоричен бе Ивайло Христов. Успяващите хора, успяват, когато преобърнат проблема в преимущество, допълни още той.


Ивайло Христов
Павел Хаджиев
Атанас Райков

Старши специалистът в отдел „Подбор“ на „Джоб тайгър“ Павел Хаджиев акцентира върху качествата, които трябва да притежава предприемача. „Много е важно да имате фокус“, допълни Атанас Райков от „Виваком“. „Днес да си търсиш работа не е само да пращаш автобиография. Трябва да се самоусъвършенстваш и да бъдеш проактивен. Кариерното развитие стартира още в университета.“

Галерия снимки от Бъдете проактивни, работете за вашия успех! ...