УНСС и Българската асоциация по киберсигурност обединяват сили в сферата на технологичните знания и умения

понеделник, 05 юни 2023 15:25

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров и Светлин Илиев, председател на Българската асоциация по киберсигурност (БАК), подписаха меморандум за сътрудничество. Университетът и Асоциацията се ангажират да заздравят сътрудничеството си, което и до момента поддържат, и да надградят уменията на младите хора в областта на киберсигурността, да подпомогнат и поощрят диалога между бизнеса и студентите.

Проф. д-р Димитър Димитров и Светлин Илиев (от дясно наляво)

„Динамичното развитие на дигитализацията изисква професионализъм и подготовка. Освен от обучение по киберсигурност, студентите имат необходимост и от практика в тази област, а именно вашата асоциация може да помогне за комуникация с бизнеса, за организиране на академии, стажове, специализации за нашите студенти, за да бъдат подготвени за актуалните технологични предизвикателства“, каза ректорът проф. Димитър Димитров. Той допълни, че УНСС е един от най-динамично развиващите се университети в България, който се съобразява със съвременните образователни тенденции и затова е не само предпочитано висше учебно заведение, но и ценен партньор и съмишленик.

От своя страна БАК се ангажира да осигури квалифицирани експерти от своите членове, които да дават практически знания и умения от гледна точка на бизнеса. Тези експерти ще се включват в лекции, семинари, работилници и други учебни форми, за да подобрят връзката между академичното обучение и практическите нужди на киберсигурността в бизнеса.

„Нашият фокус е насочен към високите технологии и възможностите, както да се възползваме от тях в максимална степен, така и да се предпазваме ефективно от негативните прояви в онлайн пространството“, заяви Светлин Илиев, председател на Българската асоциация по киберсигурност (БАК).

Партньорите ще работят заедно за разработването на стажантски програми и практики за студентите, които да им предоставят възможност да приложат и разширят своите знания и умения в реални бизнес ситуации. Това ще насърчи развитието на студентите и ще им помогне да станат ефективни професионалисти в областта на киберсигурността след завършването на образованието си.

   

Галерия снимки от УНСС и Българската асоциация по киберсигурност обединяват сили в сферата на техн ...