Делегация от УНСС дискутира бъдещето на нашия Европейски университет ENGAGE.EU в Берген

петък, 02 юни 2023 21:11

Делегация от 11 преподаватели и студенти от УНСС участва в една от големите присъствени конференции на Европейския университет ENGAGE.EU, от който нашият университет е част заедно с още осем водещи висши училища в сферата на социалните науки. NHH Norwegian School of Economics от Берген, Норвегия, бе домакин на събитието, случило се точно година след като УНСС приветства в София разширяването на алианса с Ramon Llull University от Испания и Hanken School of Economics от Финландия.

Участниците в конференцията нимка: NHH)

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, заедно с ректорите на другите училища, участва в обсъждането на глобалната стратегия и визия за бъдещето на нашия Европейски университет. По време на работната среща, насочена към предстоящите инициативи на алианса, ректорът подчерта: „ENGAGE.EU дава възможност на УНСС да бъде ключов партньор в изграждане на университет на бъдещето, който цели развитието и усъвършенстването на европейските общества. Това несъмнено е бъдещето на европейското образование“. Той подари икона на Св. Св. Кирил и Методий на домакините с пожелание ENGAGE.EU да има устойчивост и въздействие подобни на тези на кирилицата и славянската култура.

Проф. д-р Димитър Димитров
Ректорът връчва икона на Св. Св. Кирил и Методий на домакините

Доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по НИД и международно сътрудничество и координатор на проекта за УНСС, беше част от срещите на ръководния екип на алианса, насочени към дейностите по предстоящия нов етап от развитието на европейския университет. След обсъжданията той обобщи: „Развитието на съвместните инициативи напредна значително и ENGAGE.EU има все по-осезаем обхват, предлагайки редица възможности за всички студенти, преподаватели и администрацията. Заедно с нашите партньори се стремим да предлагаме възможно най-комплексни възможности за развитие на учебната и научноизследователската дейност“.

Проф. д-р Димитър Димитров и доц. д-р Михаил Мусов

Преподавателите проф. д-р Венелин Бошнаков, доц. д-р Светла Бонева, доц. д-р Костадин Коларов, гл. ас. д-р Виолета Златкова, гл. ас. д-р Юри Ценков, гл. ас. д-р Сабрина Калинкова, гл. ас. д-р Иван Вълчанов и студентите Мария Карапетрова и Даниел Желязков участваха в работните сесии, свързани с трите основни стълба на ENGAGE.EU – образование, научни изследвания и импакт.

Събитието съвпадна с обявяването на курсовете от инициативата за онлайн обмен и съвместно модулно обучение за есенния семестър, от които студентите на УНСС могат да се възползват. На 8 и 9 юни УНСС за втора поредна година ще бъде домакин на конференцията за докторанти и млади учени, организирана от ENGAGE.EU.

Всички от екипа на УНСС бяха „брандирани“ със суитчъри на УНСС, с което показаха единността си. Чуждестранните партньори заявиха готовността си да последват примера им по време на бъдещи събития.

Нашата делегация

Следващото голямо събитие на Европейския университет на бъдещето е планирано за края на м. октомври в Рим, когато ще бъде отбелязан третият рожден ден на ENGAGE.EU.


ФОТОГАЛЕРИЯ


   

 

Галерия снимки от Делегация от УНСС дискутира бъдещето на нашия Европейски университет ENGAGE.EU в ...