Нов проект с А1 ще повиши капацитета на мрежовата инфраструктура на УНСС

петък, 02 юни 2023 17:04

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров подписа договор с представители на А1 за „Изграждане, внедряване и поддръжка на мрежова инфраструктура с цел обновяване и повишаване на капацитета на корпоративната мрежа на територията на корпусите на УНСС в гр. София”.

Проектът има за цел да бъде изградена и внедрена високоскоростна корпоративна мрежа с капацитет 10Gbps, съобразена с най-новите практики и технологии за поддръжка на високи скорости. Изграждането на мрежата започва веднага. Освен доставка, монтаж, инсталиране и интеграция на оборудване, изпълнителят А1 поема гаранционна и техническа поддръжка на изградената мрежа (хардуер, софтуер) в рамките на 48 месеца.

„За нас дигитализацията е ключов приоритет, който ще даде тласък на развитието на университета в нова посока. Високоскоростният интернет и надеждната корпоративна мрежа са базисът, над който ще надграждаме“, откри срещата проф. Димитров.

Предвижда се новата кабелна инфраструктура да обхване всички корпуси, учебни зали и кабинети на УНСС. Тази инфраструктура ще се превърне в основа за стартиране на множество нови услуги за студентите, преподавателите и администрацията, като софтуерна телефония, умни решения за управление на сградата и др.

Заедно с ректора, подписите си под документа поставиха упълномощените Иван Иванов, старши директор Направление „Корпоративни продажби“, и Веселина Лилова, директор на дирекция „Счетоводство и център за споделени услуги“, Направление „Финанси“ (на снимката долу).

Г-н Иванов благодари за доверието и припомни, че компанията е стартирала именно от изграждането на мрежи. Той ги сравни с кръвопреносната система на институцията и подчерта, че „по отношение на мрежовите услуги сме една от водещите компании. С нашите компетенции ще задоволим по най-добрия начин нуждите на УНСС“, увери директор Направление „Корпоративни продажби“,

На срещата присъстваха още помощник-ректорът проф. д.ик.н. Кирил Стойчев, доц. д-р Росен Кирилов, заместник-ректор по дигитализация и киберсигурност, директорът на дирекция „Кабинет на ректора“ Гергана Кирилова  и корпоративният акаунт на А1 Мартин Йорданов (на снимката долу).

Доц. Росен Кирилов нарече събитието „паметен ден, отбелязващ началото на важен и ключов за дигитализацията на университета проект“, а проф. Кирил Стойчев подчерта мащаба на предстоящата промяна, която включва няколко ключови инфраструктурни проекта, след които изграждането на фотоволтаичен парк, реновирането на библиотечния комплекс  и изграждането на система „умен дом“.

Галерия снимки от Нов проект с А1 ще повиши капацитета на мрежовата инфраструктура на УНСС  ...