Наши преподаватели представиха УНСС на International Erasmus+ Week 2023 в Белград, Република Сърбия

сряда, 17 май 2023 8:47

Проф. д-р Даниела Кох-Кожухарова от катедра „Чужди езици и приложна лингвистика" и проф. д-р Поля Кацамунска от катедра „Публична администрация“ осъществиха мобилност с цел преподаване, като взеха участие в International Erasmus+ Week, организирана от Singidunum University в Белград, Република Сърбия, през периода 8-12 май 2023 г.

Групова снимка на участници в International ErasmusWeek 2023,  Singidunum University, Белград, Сърбия, с преподаватели от Франция, Испания, Албания, Босна и Херцеговина, Сърбия, Турция, Северна Македония  и България

Singidunum University в Белград е частен университет, който е създаден само преди 10 години. Днес в университета се обучават над 1 000 чуждестранни студенти от цял свят в бакалавърски и магистърски програми на английски език, акредитирани съгласно Закона за висшето образование в Република Сърбия, които получават международно призната диплома.

Презентация за УНСС на проф. д-р Даниела Кох-Кожухарова и проф. д-р Поля Кацамунска по време на International ErasmusWeek 2023 в  Singidunum University, Белград

International Erasmus+ Week на Singidunum University събра в Белград университетски преподаватели и изследователи от Сърбия, Франция, Испания, България, Турция, Албания, Северна Македония и Босна и Херцеговина. Домакинът на този международен академичен форум - Singidunum University предложи на участниците богата и интензивна програма, наситена с множество образователни и културни събития, както в двата кампуса на университета в Белград, така и в кампуса в Нови Сад, където университетът е изградил център за изнесено обучение.

Пред Часовниковата кула на Петроварадинската крепост, един от символите на Нови Сад

Всички работни сесии и културно-исторически дейности, включени в програмата, имаха за цел да стимулират и насърчат мобилността, глобалното образование и културното многообразие в  Singidunum University. Наред с това,  програмата на International Erasmus+ Week 2023 на Singidunum University предостави чудесна възможност за създаване на нови академични контакти и съвместни научни начинания. На заключителната церемония, освен сертификати, на чуждестранните университетски преподаватели бяха раздадени и награди за средношколци, спечелили езикови състезания, както и на техните учители. След церемонията чуждестранни студенти и преподаватели представиха своите страни чрез брошури, тениски различни сувенири, типични храни,  напитки и други.

Заключителна сесия и успешен финал на International ErasmusWeek 2023 в  Singidunum University, Белград

Галерия снимки от Наши преподаватели представиха УНСС на International Erasmus+ Week 2023 в  Белгр ...