Наградиха победителите в най-мащабния Спортен турнир, организиран в нашия университет

петък, 07 април 2023 13:32

На официална церемония в СК „Бонсист” наградиха победителите в най-мащабния Спортен турнир на УНСС. Събитието се организира за поредна година от Студентски съвет при УНСС, съвместно с катедра „Физическо възпитание и спорт“.

В програмата на тазгодишното издание на турнира бяха включени 7 спортни дисциплини: футбол, баскетбол, тенис на маса, фитнес, плуване, спортно катерене и шахмат. В състезанието се включиха над 300 студенти.

Доц. д-р Иван Стоилов, ръководителят на катедра „Физическо възпитание и спорт", ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, Даниел Парушев, председател на Националното представителство на студентските съвети (НПСС), проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Ангел Стойков, председател на Студентския съвет при УНСС

Ректорът на УНСС проф.  д-р Димитър Димитров приветства участниците и организаторите на турнира и подчерта: „Поздравявам участниците, които са се борили и представили достойно, както и организаторите на турнира, че превърнаха това събитие в традиция за университета. Спортувайте, спортът развива много качества, дава много, понякога изисква и малко усилия, но вие знаете, както е и в учебния процес, без усилия няма резултат. Желая бъдещи успехи на всички спортисти, продължавайте по-нататък, нека следващата година да има още състезания и още участници!“

„Сигурна съм, че всеки един от вас, който се е включил е показал най-доброто, което е възможно, сигурна съм също така, че вие, занимавайки се със спорт изграждате своите лидерски качества, калявате своята воля и това след време ще ви помогне и в живота да се изградите като личности и да успеете в бизнеса и обществото“, каза проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики.

„Изключително съм впечатлен от ползотворната работа, която Студентски съвет и катедра „Физическо възпитание и спорт" съвместно успяха да свършат. Именно това превърна тазгодишното издание на турнира в най-мащабното досега, включващо 7 вида спорт. Поздравявам всички призьори! Нека мотивацията не ви напуска!", подчерта председателят на Студентския съвет при УНСС Ангел Стойков.

„От името на най-голямата студентска организация в България - Националното представителство на Студентските съвети, искам да ви поздравя за участието ви в турнира! Спортът е изключително важен и колкото по-активни спортисти сте, толкова по-активни студенти и хора ще бъдете. Продължавайте да спортувате и да бъдете добрият пример!“, обърна се към студентите председателят на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) Даниел Парушев.

„Изключително съм щастлив от тази масовост, която имахме, връщайки една традиция в университета. Спортът дава много! Искам всички вие да пренесете спортния хъс и желанието за победа и в реалния живот. Нека това да ви помага!", каза ръководителят на катедра „Физическо възпитание и спорт" доц. д-р Иван Стоилов.

Церемонията продължи с награждаване на победителите в отделните дисциплини. Всички призьори в индивидуалните видове спорт получиха и парични награди: за първо място 300 лв., за второ  - 200 лв. и за трето - 100 лв.

Първи получиха наградите си призьорите по тенис на маса. Наградите връчи ст. преп. д-р Елена Монева. На първо място е Мария Минева, второто е за Виктория Стоянова и на трето се класира Роксана Власи. Турнирът при мъжете бе много оспорван, като в призовите мета се класираха на трето място Тасин Къшев, на второ място Атанас Пищалов, победител в турнира по тенис на маса при мъжете е Мишел Татарян.

Следващият спорт, който беше отличен е шахмат. Наградите връчи доц. д-р Драгомир  Стефанов, главен секретар по социално-битовите условия на учащите се и чуждестранни студенти. Победител в тазгодишния турнир по шахмат е Кристиян Славейков, второ място зае Ивайло Йорданов и на трето се класира Даниел Ганев.

В турнира по фитнес при жените на първо място е Силвия Славчева, на второ - Таня Тачева и на трето място е Александра Вълева. При мъжете в турнира по фитнес победител е Николай Иванов, на второ място се класира Крум Калински и третото място е за Александър Пеков. Медалите връчи председателят на Студентски съвет при УНСС Ангел Стойков.

Доц. д-р Иван Стоилов, ръководител на катедра „Физическо възпитание и спорт“ връчи призовете на победителите по спортно катерене. Победител при жените с време 23 секунди и 4 стотни е Катрин Корсачка, на второ място с време от 29 секунди и 6 стотни се класира Йоана Бояджиева, на трето място с време 29 секунди и 9 стотни се класира Селин Зекки.

При мъжете на първо място е Николай  Иванов с време от 14 секунди и 3 стотни, на второ - Ангел Балашев с време 18 секунди и 1 стотна и на трето - Михаил Ангелов с време 18 секунди и 7 стотни.

Даниел Парушев връчи медалите на призьорите в плуването. Победител при жените е Мария Лилкова, на второ място - Киара Стоянова, третото зае Маргарита Гуркова. При мъжете на първо място се класира Атанас Христов, на второ завърши Алекс Кондов и на трето - Християн Арабаджиев.

Проф. д-р Цветана Стоянова и проф. д-р Спас Ставрев, преподавател в катедра „Физическо възпитание и спорт“, връчиха медалите на победителите по баскетбол. В този спорт бяха дадени и две индивидуални награди и те са за най-добър състезател на турнира при жените - Патриция Балова от отбор „Мацинките 2“ и най-добър състезател на турнира при мъжете - Николай Нинов от отбор „Дерманските тарикати“. Победител при жените в турнира по баскетбол е отборът на „Мацинките 1“. Те получиха и парична награда в размер на 1200 лв. На второ място се класира отборът на „Мацинките 2“, като те получиха парична награда в размер на 800 лв. В турнира по баскетбол при мъжете на първо място е отборът „Дерманските тарикати“. Те получиха и парична награда в размер на 1200 лв. На второ място се класира отбор Нитрос, взеха и парична награда в размер на 800 лв. и трети са отбор Берлин, като те получиха парична награда от 400 лв.

Най-дълго очаквания момент беше награждаването на футболните отбори. Наградите на победителите връчиха проф. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Иван Стоилов и Ангел Стойков. Преди отборното класиране първо ще бъдат връчени индивидуалните отличия на играчите в категориите „Най-добър вратар на турнира“ и „Най-добър състезател на турнира“. “Най-добър вратар на турнира“ спечели Мирослав Тасев от отбора на „Опълченците на 33“. “Най–добър състезател на турнира“ е Давид Димитров от отбора на „Едни студенти“.

Най-добрите три отбора от Футболен турнир УНСС 2023: шампион тази година е отборът на „Едни студенти“. Те получават отборна награда в размер на 2 400 лв. На второ място е отборът на „Опълченците на 33“, получават отборна награда в размер на 1 600 лв. и трети са отборът на „Четниците“, като те получават отборна награда от 800 лв.

Снимки на наградените можете да видите във фотогалерията.


ФОТОГАЛЕРИЯ


Галерия снимки от Наградиха победителите в най-мащабния Спортен турнир, организиран в нашия универ ...