Ученици от три гимназии във Враца посетиха университета

вторник, 04 април 2023 13:10

Ученици от 10, 11 и 12 клас на три гимназии във Враца – Профилирана езикова гимназия „Йоан Екзарх“, ПМГ „Акад. Иван Ценов“ и СУ „Козма Тричков“ посетиха УНСС. Те обиколиха университета и успяха да се потопят в академичната атмосфера. 

Проф. д-р Цветана Стоянова, зам. ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), Мария Божкова от дирекция „Кабинет на ректора“, Илиян Чабуклийски, председател на комисията по социално-битови въпроси на учащите се (КСБВУ), Бисер Благоев, старши учител по география и икономика и учениците

Гимназистите разгледаха най-новият корпус „К“ на УНСС, Междууниверситетския център за развитие на кариерата, Стартъп хъба, Голяма конферентна зала, аула „Максима“, историческата колекция на университета и други ключови места в него.

„Радвам се, че мога да се включа във Вашето посещение на университета. Надявам се, че обиколката, която сте направили Ви е показала голяма част от наличната материална база - техническите средства, с които разполагаме, залите, местата за хранене и отдих. Ние стимулираме по различен начин нашите студенти с различни видове стипендии, които могат да покрият семестриалните такси и сметките за общежитията. Ние сме единственият университет, който тази година не увеличи семестриалните такси“, каза проф. д-р Цветана Стоянова и разказа за високото ниво на дигитализация в университета: „Нашата студентска електронна книжка може да се качи като приложение на телефона Ви. Нея можете да я използвате като банкова карта, ISIC карта и студентска книжка. Имате възможност да плащате с нея, да проверявате Вашите оценки през приложението на телефона си, да плащате наема си към общежитието и да се възползвате от нашите 21 онлайн услуги и всичко само с няколко клика.“

„Радостен съм да Ви видя и приветствам в университета. Сега е моментът, в който Вие мислите накъде да се насочите и какво да учите. Образованието в България по никакъв начин не отстъпва на това, което е в чужбина. Високият процент на реализиралите се студенти от УНСС трябва да Ви покаже, че Университетът Ви дава много възможности. Вашето обучение може да върви ръка за ръка с кариерното Ви развитие“, с тези думи председателят на Студентския съвет Ангел Стойков приветства учениците и добави, че поверената му организация е най-добрият приятел на студентите!

Мария Божкова от сектор „Маркетинг“, дирекция „Кабинет на ректора“, разясни пред средношколците сроковете за кандидатстване, различните специалности, как и къде да подадат своите документи.

Председателят на КСБВУ Илиян Чабуклийски разказа какви са условията в общежитията, колко са блоковете, на какво пешеходно разстояние от университета се намират, а директорът на МЦРК Атанас Димитров сподели за кариерните възможности и стажовете в УНСС, Стартъп хъба и как идеята на студентите за бизнес може да бъде финансирана и реализирана.

Бисер Благоев, Мария Божкова, Атанас Димитров и Илиян Чабуклийски (от ляво надясно)

Галерия снимки от Ученици от три гимназии във Враца посетиха университета ...