Иновации и дигитализация в меморандум за сътрудничество с tbi bank

понеделник, 27 март 2023 17:55

Меморандум за сътрудничество с tbi bank подписа в зала „Тържествена“ ректорът на университета проф. д-р Димитър Димитров с председателя на Управителния съвет на tbi bank Валентин Гълъбов и главния оперативен директор на tbi bank Николай Спасов, завършили магистратура в УНСС.

Ректорът представи университета като посочи, че над 150 министри и 10 министър-председатели са завършили УНСС. „Нашите взаимоотношения с бизнеса и институциите отварят много възможности за кариерно развитие на студентите, затова се стремим да разширяваме връзките си с големи компании и фирми, като имаме подписани над 200 споразумения за сътрудничество, а реализацията на нашите студенти на пазара на труда е 98.5%, което ни прави най-желаният университет от работодателите. Отворихме Стартъп хъб за подкрепа на студентски бизнес, направихме и първият конкурс за най-добър студентски стартъп, в който най-добрият би могъл да получи финансиране до 50 000 евро. УНСС е най-дигитализираният университет с възможност за кандидатстване и записване през интернет, с над 21 онлайн услуги за студенти, електронна книжка, електронно уверение, така че по много показатели сме най-търсеният университет и от студентите“.

Председателят на Управителния съвет Валентин Гълъбов изтъкна, че tbi bank е сформирана като стартъп, а по-голямата част от състава на екипа са завършили УНСС. „За нас най-важното е хората ни да са мотивирани и да имат желанието да правят нещо по-различно, по-абстрактно, да разработват по-функционални финансови инструменти, с които гъвкаво да отговаряме на пазарното търсене. Смятаме да се развиваме като следващата дигитална банка, защото така ще отговорим на изискванията на новото поколение потребители, затова се обръщаме към УНСС, за да открием навреме таланти, които да развием, защото университетът създава култура на мислене, а когато човек развива себе си, той развива и организацията, за която работи“, посочи г-н Гълъбов.

„tbi bank е вече 20 години на пазара и нейната корпоративна култура, нейното корпоративно ДНК е насочено към иновациите. Ако желаете да видите нови неща и технологии, tbi bank е мястото, затова смятаме, че сътрудничеството ни с университет като УНСС ще е много ползотворно“, подчерта главният оперативен директор на tbi bank Николай Спасов.

„Радваме се, че ще нашите студенти ще имат възможност за реализация в tbi bank, смятаме че успяваме да подготвим кадри с иновативно мислене и вие ще можете да надграждате тяхното развитие“, посочи деканът на факултет „Икономика на инфраструктурата“ и ръководител на катедра „Икономика на търговията“ доц. д-р Силвия Терезова.

От страна на УНСС на подписването присъстваха зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество проф. д-р Цветана Стоянова, преподаватели от катедра „Икономика на търговията“ и студенти.


За tbi bank

tbi bank е challenger банка в Югоизточна Европа и регионален лидер в алтернативните разплащателни методи. tbi bank е фокусирана върху подпомагането на търговците да развиват бизнеса си, както и върху предоставянето на финансови продукти и услуги, които улесняват живота на потребителите. Оперира в България, Румъния, Гърция, Германия и Литва. Чрез различни дигитални канали и доверени партньорства с близо 22 000 търговски обекта, има клиентска база от 2 милиона клиенти и е отпуснала 550 000 финансирания през 2022 г. Бизнес моделът на банката и фокусираният върху клиентите й подход доведоха до това да се превърне в една от най-рентабилните и ефективни банки в региона.  


Галерия снимки от Иновации и дигитализация в меморандум за сътрудничество с tbi bank ...