Наши преподаватели запознаха зрелостници от Перник с възможностите за обучение в университета

четвъртък, 23 март 2023 15:25

Проф. д-р Янка Тоцева, в.и.д. ръководител катедра „Педагогика" и ас. д-р Румина Вълкова, преподавател в катедрата, се срещнаха със средношколци от три гимназии в град Перник.

В рамките на срещите представителите на университета запознаха зрелостниците с възможностите да продължат обучението си в УНСС. Всички ученици получиха дипляни и материали с актуална информация за бакалавърските програми, сроковете и процедурата за кандидатстване.

Проф. д-р Янка Тоцева  и ас. д-р Румина Вълкова (от дясно наляво)

Първата среща се проведе в Природо-математическа гимназия „Христо Смирненски“. Учениците от паралелките с профил „Математика“ и „Информатика“ проявиха интерес към бакалавърските програми в областта на финансите, информатиката, логистиката, статистиката и др. На срещата присъства педагогическият съветник в училището, който провежда и консултации в сферата на образователното и кариерното развитие.

Втората среща беше в Професионална гимназия по икономика, която е част от Асоциацията на икономическите училища. На срещата присъства зам.-директорът Ева Любомирова и учителка по предприемачество и финанси, която е студентка в първи курс в УНСС. По време на дискусията учениците проявиха интерес към специалностите близки до техните профили, възможностите за мобилност по програма „Еразъм+“, студентските бригади в чужбина, съвместните програми с англоезични университети.

Третата среща беше със средношколците от Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев“. На срещата присъства зам.-директорът Ангелина Страхилова. Учениците се интересуваха от англоезичните програми и възможностите за частично обучение в чужбина, както и от взаимоотношенията и комуникацията между студентите и преподавателите. Те споделиха своя опит от участие в различни проекти, при част от които са пътували в чужбина за обмяна на опит със свои връстници.

В края на срещите учениците активирайки QR  кода от рекламните флаери попълниха анкетата за обратна връзка и споделиха задоволството от високото ниво на дигитализация на УНСС, което улеснява комуникацията с университета.

Галерия снимки от Наши преподаватели запознаха зрелостници от Перник с възможностите за обучение в ...