Представители на нашия университет се срещнаха с кмета на Бяла Слатина и средношколци от общината

четвъртък, 23 март 2023 11:04

Представители на УНСС се срещнаха с кмета на Бяла Слатина инж. Иво Цветков.

Тази година кандидатстудентската кампания на УНСС има за цел да задълбочи сътрудничеството си с общините с идеята да подкрепи професионалната ориентация на младите хора и завръщането на квалифицираните кадри по родните места. По време на срещата бяха обсъдени възможностите за сътрудничество между община Бяла Слатина и УНСС, както и перспективите за развитие и реализация, които имат младите хора от общината.

От страна на УНСС участваха проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебна дейност, проф. д-р Надя Миронова, ръководител на катедра „Управление“ и директор на Регионалния център за дистанционно обучение (РЦДО) на УНСС в Хасково, доц. д-р Янко Христозов, гл. секретар по международно сътрудничество на университета и преподавател в катедра „Финанси", Гергана Кирилова, директор на дирекция „Кабинет на ректора“, гл. ас. д-р Емилия Дунева, преподавател в катедра „Управление“, Стефка Конова, студентка трети курс, специалност „Право“.

Гл. ас. д-р Емилия Дунева, проф. д-р Надя Миронова, доц. д-р Янко Христозов, инж. Иво Цветков, проф. д-р Матилда Александрова, Гергана Кирилова и Стефка Конова (от ляво надясно)

Със съдействието на община Бяла Слатина и с личното участие на кмета инж. Иво Цветков, представителите на УНСС проведоха и срещи със зрелостниците от Средно училище (СУ) „Васил Левски“ и Професионална агротехническа гимназия (ПАГ) „Н. Й. Вапцаров“ в града.

По време на срещата средношколци от СУ „Васил Левски“

В рамките на срещите представителите на УНСС запознаха средношколците с 6-те професионални направления и специалностите, които УНСС предлага.

Зрелостници от ПАГ „Н. Й. Вапцаров“

Проф. д-р Матилда Александрова представи условията за прием, начините за кандидатстване, изпитите, таксите, процедурите и документите за записване. Тя отбеляза, че УНСС е сред първите университети с онлайн учебен процес и студентите ползват над 21 онлайн услуги, включително могат да получат електронно уверение. Проф. д-р Матилда Александрова изтъкна, че УНСС има модерно оборудвани аудитории, 12 общежития с 5000 места, с всички условия за учене и живот.

„Не се отказвайте да учите, колкото и трудно да ви се струва това на този етап, не се отказвайте да го правите, защото животът ви тепърва започва и по този път трябва да бъдете въоръжени с повече знания и умения, отколкото ви предоставя средното образование. Ако изберете да се обучавате в УНСС вие ще се сдобиете с качествено образование, възможности за реализация и една прекрасна среда, в която не просто ще получите диплома, а ще намерите и много нови приятели“, каза по време на срещите проф. д-р Надя Миронова.

Доц. д-р Янко Христозов посочи предимствата на УНСС, като подчерта, че студентите имат дигитална студентска книжка, която отварят директно на телефона си. Като второ голямо предимство той посочи, че сградата на университета се намира в Студентски град, в непосредствена близост до всички общежития и с възможности за богат социален живот. УНСС предлага и отлични условия за обучение и 17 вида спорт в спортен комплекс „Бонсист“.

„Обучението в УНСС е на много високо ниво, ние сме в крак със съвременните методи и форми на преподаване. Ще дам пример с часовете по „Бизнес комуникации“, които преподавам, където със студентите използваме  образователен презентационен софтуер, който надгражда  учебния инструментариум с различни видеа, анимации, онлайн конферентни връзки, възможности за изследвания в реална бизнес среда“, каза гл. ас. д-р Емилия Дунева.

Студентката Стефка Конова сподели със зрелостниците какви са преимуществата на университета и защо е избрала на учи специалност „Право“ в УНСС.

Кметът на Бяла Слатина инж. Иво Цветков каза, че за него студентските години са оставили незабравим спомен и се обърна към средношколците: „Опитайте се да продължите и да завършите висше образование, това ще ви даде повече възможности за успешна реализация“. 

Срещата приключи с ползотворна дискусия, зрелостниците се интересуваха от възможностите, които предлага университета, като задаваха много и различни въпроси.

С г-жа Таня Ячковска, директор на СУ „Васил Левски“ (четвъртата от ляво надясно)
С инж. Лиляна Бенинска, директор на ПАГ „Н. Й. Вапцаров“ (втората от ляво надясно)
Представителите на УНСС разгледаха STEM център изграден в ПАГ „Н. Й. Вапцаров“

Галерия снимки от Представители на нашия университет се срещнаха с кмета на Бяла Слатина и среднош ...