Междууниверситетският център за развитие на кариерата обучи студенти как се прави успешен бизнес чрез игра

петък, 17 март 2023 8:51

Междууниверситетският център за развитие на кариерата (МЦРК) при УНСС, в продължение на проекта си Стартъп менторска програма, заедно със S³ Team, екип от експерти с опит в разработването на иновативен бизнес, представиха пред студенти „Игрова Симулация“ – как се прави успешен бизнес. Желаещите студенти да се включат в обучението бяха повече от местата в залата, но това не попречи „играта на бизнес“ да се осъществи. Освен от УНСС имаше студенти и от Техническия университет,  и от УниБИТ.

Атанас Димитров, директор на МЦРК, и Людмил Бакалов от S³ team  (от ляво надясно)

„За пореден път Междууниверситетският център за развитие на кариерата заедно с S³ Team реализира игрова симулация, която подготвя студентите за реалния живот. Учим ги чрез играта да са по-адаптивни и по-лесно да се справят с предизвикателствата, които ще се изпречат на пътя им“, каза директорът на МЦРК Атанас Димитров. Той обясни, колко е важна „Игрова Симулация“ като обучение по бизнес и сподели любимия си цитат за играта от Жан-Пол Сартър „Или играеш, или си никой“.

Студентите – участници в „Игрова Симулация"

Господин Бодуров и Людмил Бакалов от екипа на S³ team представиха същността на дейността на S³ - създаване на бизнес инкубатор, насочен към хора с интерес към бизнес развитието и предприемачеството. За тази цел те са създали S³ Академия с разработена 3-месечна цялостна програма по предприемачество, S³ Платформа, която дава възможност за генериране на бизнес идеи и предоставят консултации, в които споделят своя бизнес опит, базиран на различни технологични въпроси и разнородни проблеми, които могат да възникнат в стартиращи компании.

Организаторите на „Игрова Симулация“  разпределиха всички студенти в 3 роли - на работник, на основател на фирмата и на инвеститор. „Актьорите“ трябваше да развият ролята и да я изиграят в зависимост от заданието и текста,  които им бяха предоставени. Те приеха ролите много сериозно, вживяха се и направиха истински превъплъщения.

Накрая трите най-добри отбора получиха грамоти, които им дават право да преминат три обучителни модула от предоставяните от Академията по „Основи на предприемачеството“, „Финанси“, „Инвестиции“, „Създаване на екип“, „Мотивация и лидерство“, „Брандиране“ и „Корпоративна сигурност“, както и 3 часа консултации (безплатно).

Останалите получиха сертификати.

Галерия снимки от Междууниверситетският център за развитие на кариерата обучи студенти как се прав ...