18 художници представят в нашия университет стиловете в изкуството

четвъртък, 16 март 2023 17:04

Официално беше открита изложбата „Стилове и изкуството“, на която 18 съвременни художници представят творбите си. Картините са в стил реализъм, постимпресионизъм, експресионизъм, класическа живопис, абстракционизъм и др.

На събитието присъстваха проф. д-р Матилда Александрова-Бошнакова, зам.-ректор по учебната дейност, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, г-н Георги Чернев, възпитаник на УНСС и председател на Академия „Знание и самоусъвършенстване“, художници, гости.

При откриването проф. д-р Матилда Александрова-Бошнакова посочи, че за нея е чест да приветства  с „Добре дошли“ присъстващите на този празник на културата. „Развитието на културата и изкуството става един от основните приоритети на УНСС и се надявам следващите поколения да продължат тази традиция.“

Г-н Георги Чернев благодари на УНСС за предоставената възможност да бъдат показани стиловете в изкуството.  Той подари своя картина - портрет на проф. Стефан Бобчев - основател и първи ректор на УНСС.

Заедно с изложбата беше отбелязана и 3-та година от създаване на Академия „Знание и самоусъвършенстване“. На събитието беше връчен декрет на Спас Ташев, който подари книгите си „Борбите на македонските българи за права и независимост 1944-1994“, „Противобългарските съдебни процеси в Скопие“ на Университетската библиотека.

Проф. Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, проф. д-р Матилда Александрова, г-н Спас Ташев, г-н Георги Чернев (от дясно наляво)
Г-жа Диана Димитрова-Дезир, един от авторите, приветства участниците и гостите и представи художниците, които присъстват на изложбата

Изложбата ще продължи до 15 април, може да я видите на входа на УНСС от страната на  ДСК.


 

Галерия снимки от 18 художници представят в нашия университет стиловете в изкуството  ...