Ректорът проф. Димитър Димитров подписа меморандум за сътрудничество с кмета на Ямбол

сряда, 15 март 2023 17:26

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров се срещна с кмета на Ямбол г-н Валентин Ревански и подписа меморандум за сътрудничество между УНСС и общината. Тази година кандидатстудентската кампания на УНСС има за цел да задълбочи  сътрудничеството си с общините с идеята да подкрепи професионалната ориентация на младите хора и завръщането на квалифицираните кадри по родните места. На срещата присъства и зам.-кметът на Ямбол г-н Енчо Керязов, почетен гражданин на Ямбол, световноизвестен акробат и артист, общественик, посветил се на благотворителност в подкрепа на младите таланти.

Г-н Валентин Ревански, проф. Димитър Димитров и г-н Енчо Керязов (от ляво надясно)

„Развълнуван съм, че съм в родния си град“, сподели ректорът проф. д-р Димитър Димитров. Той подчерта, че УНСС е предприел кампания за улесняване на достъпа на кандидат-студентите до университетско образование, като „в същото време искаме да подпомогнем общините и регионите да се завръщат младите хора по родните си места“. Като добри практики за насърчаване на младите хора проф. Димитров посочи възможностите за стаж на студентите в общината и в региона, както и за стипендии, осигурявани от местния бизнес, което ще допринесе за тяхната мотивация да се завърнат в родния си град. Ректорът изтъкна, че университетът поддържа много добри взаимоотношения с Националното сдружение на общините, както и че има много споразумения с общини, с които успешно си сътрудничи.

„За всички наши съграждани образованието е основен стълб и ще се радваме, ако можем да допринесем за развитието на младите хора в общината, а още по-радостно ще е за нас, ако може те да се завръщат в нашия град“, каза кметът на Ямбол г-н Валентин Ревански.

Зам.-кметът на Ямбол г-н Енчо Керязов подчерта, че се поставя едно добро начало на сътрудничество, което ще бъде полезно за целия регион и младите хора и се радва, че хора от Ямбол мислят за града. „Най-голямото богатство е младите хора да се завръщат в града.“

Ректорът покани кмета на Ямбол г-н Валентин Ревански и зам.-кметът г-н Енчо Керязов да изнесат публична лекция в УНСС.

Галерия снимки от Ректорът проф. Димитър Димитров подписа меморандум за сътрудничество с кмета на  ...