УНСС и „Кауфланд“ откриха бизнес академия

четвъртък, 09 март 2023 11:39

На 8 март в УНСС се откри „Кауфланд бизнес академия“ (Kaufland Business Academy)  за студенти на УНСС. Тази академия е част от дейностите, описани в рамковия договор между Университет за национално и световно стопанство и „Кауфланд България ЕООД енд Ко“ КД.

Иван Чернев, управител на „Кауфланд България ЕООД енд Ко“ КД, проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС, проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (от ляво надясно)

„Тази бизнес академия е в резултат на сътрудничество между най-големия бизнес университет в Югоизточна Европа и най-голямата търговска верига в България. Тя ще даде големи възможности за нашите студенти, които ще се докоснат до практиката и ще научат много от ръководителите на различни звена в „Кауфланд“. Да подпомогнем студентите в тяхното професионално развитие е първостепенна задача. Сключихме множество договори за сътрудничество с бизнеса, за да дадем възможност на нашите студенти да направят своя избор за успешна професионална кариера. Не случайно завършилите студенти на УНСС имат почти 100 % реализация“, каза проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС и тържествено откри Бизнес академията.

Проф. д-р Димитър Димитров

Управителят на „Кауфланд България“ Иван Чернев сподели, че отдавна Кауфланд има намерение да организира обучение и стаж за студенти и са разговаряли с почти всички университети в България, но най-голямо разбиране са срещнали в УНСС. Той благодари за бързата реакция на университета и представи дейностите, които се извършват в Кауфланд– логистични, маркетингови, дистрибуционни и сподели, че всеки млад човек ще може да се запознае с различни аспекти от бизнеса и да потърси своето място.

Иван Чернев

„Поздравявам г-н Чернев за доброто сътрудничество по създаването на Бизнес академията за студенти на УНСС. Извърши се селекционна процедура и тук са най-добрите 34 студенти от тройно повече кандидати. Те са най-заслужилите, които ще придобият опит от такава голяма компания като „Кауфланд“. Безценен опит за тях ще е да се запознаят с бизнес процесите, които протичат в голяма мултинационална компания, а някои ще могат и да останат на работа там“, обясни проф. д-р Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики в УНСС.

Проф. д-р Цветана Стоянова

Kaufland Business Academy включва лекции, водени от специалисти в компанията, разработване на бизнес казуси, допълнителни обучения и провеждане на стаж.
Академията е с продължителност 2 месеца, като на финала, студентите ще имат възможността да приложат знанията си в разработването на решения на реални бизнес казуси.
По време на академията също така ще имат възможност да усвоят и soft skills умения.
От 9 март до 27 април студентите ще бъдат запознати с различните бизнес модули от ръководителите на съответните звена в „Кауфланд“, от 24 април до 18 май заедно със своите обучители ще решават актуални и интересни бизнес казуси, а стажът ще се проведе през май и юни.
На всеки един студент ще бъде предоставена стипендия от 1800 лв. в края на Академията, ако е покрил критериите от 80% присъствие на лекциите, участие в бизнес казусите и успешно проведен стаж.

Милена Караилиева

Милена Караилиева, прокурист и специалист по човешките ресурси в „Кауфланд“, обясни, че съдържанието на Kaufland Business Academy е разпределено в 6 тематични модула с общо 15 презентации, които в детайли ще запознаят студентите с най-важното и най-интересното за актуалната бизнес среда - от създаването на марката, изграждането на супербранд и пазарна идентичност, необходимите иновации и инвестиции, планиране на успеха и изграждането на силен екип. Академията ще завърши на 27 юли 2023 г. с тържествено закриващо събитие.  

Атанас Димитров

„Тази академия е уникална, защото тук бизнесът среща образованието или образованието среща бизнеса. Студентите имат шанс да се докоснат до всички тези хора, които работят в „Кауфланд“, от управителя до специалиста, който подрежда стоките и да  „откраднат“ занаят. Трябва да сте любопитни и да задавате въпроси, защото сега Ви се е отдал шансът“, каза Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата, който има активно участие в създаването на Бизнес академията.

Галерия снимки от УНСС и „Кауфланд“ откриха бизнес академия     ...