Меморандум за сътрудничество с Института за социални и синдикални изследвания и обучение

четвъртък, 02 март 2023 15:05

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и гл. ас. д-р Любослав Костов, изпълнителен директор на Института за социални и синдикални изследвания и обучение към КНСБ (ИССИО), главен икономист на КНСБ и преподавател в УНСС, сключиха меморандум за сътрудничество между двете институции.

От страна на УНСС присъстваха и проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, координаторът по меморандума доц. д-р Ивайло Беев, ръководител катедра „Икономикс“ и ас. д-р Неда Мужо, която е контактното лице. От страна на ИССИО гости бяха и заместник-директорите Виолета Иванова и Леонтина Израел.

 Ректорът проф. д-р Димитър Димитров и д-р Любослав Костов (от дясно наляво)

Ректорът проф. Димитър Димитров представи университета и неговите възможности. Той посочи, че един такъв меморандум дава възможности за стажове, изследвания, съвместни активности и проекти. Ректорът подчерта, че такива съвместни дейности помагат да се излезе от стандартните лекции.

Ректорът проф. Димитър Димитров

Д-р Любослав Костов благодари за сътрудничеството и увери, че то ще бъде много полезно за студентите. Директорът на ИССИО обърна внимание, че Институтът е своеобразен мозъчен тръст и големият масив от база данни, както и богатата библиотека, ще са много ценни за студентите, особено при разработване на магистърски тези и дисертации.

Д-р Любослав Костов

Проф. д-р Цветана Стоянова припомни, че ролята на всеки меморандум е да има от една страна споделяне на ресурси, от друга страна да дава добавена стойност.

Проф. Цветана Стоянова

Доц. д-р Ивайло Беев каза: „Стремим се да разширим познанието, което даваме на студентите с такива институционални контакти и още от първи курс да имат професионална ориентация, да имат самочувствие и да бъдат горди, че са част от УНСС.“

Доц.  Ивайло Беев

Разговорът продължи в посока какви възможности дава съвместните сътрудничества, които още следващата седмица ще обсъдят конкретни проекти и събития.

Меморандумът е с първоначален срок от 3 години и сред целите му е полагане на съвместни усилия за подобряване качеството на обучението на студенти и докторанти чрез осигуряване на по-добри шансове за кариерно развитие и реализация, срещи с практици, организация на учебни и преддипломни стажове и практики, трудови борси и други инициативи в техен интерес. Институтът и УНСС ще организират съвместно публични лекции и дискусии, научни прояви, обучения, ще си партнират при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на икономиката, управлението, комуникациите, медиите.

Доц. Ивайло Беев,  д-р Неда Мужо, проф. Цветана Стоянова, ректорът проф. Димитър Димитров, д-р Любослав Костов, Виолета Иванова, Леонтина Израел (от дясно наляво)

По силата на Споразумението студентите от IV курс в УНСС ще имат възможност да провеждат своите преддипломни стажове в Института за социални и синдикални изследвания. Първите желаещи могат да започнат своите стажове веднага.

Съвместните усилия ще целят още овладяване и развитие у младите хора на знания и умения за основни принципи и взаимовръзки между явленията и процесите, характерни за бизнеса и отражението им в обществените отношения; основополагащи знания за тенденциите в развитието на икономиката; за достиженията в икономическата практика в развитите страни и възможностите за трансфер на „ноу-хау“ и др.

 

Галерия снимки от Меморандум за сътрудничество с Института за социални и синдикални изследвания и  ...