УНСС на призово място в Southwestern Advantage сред повече от 200 университета

вторник, 28 февруари 2023 10:41

Ректорът на университета проф. д-р Димитър Димитров получи от д-р Ралф Бригам, глобален директор за връзки с университетите на Southwestern Advantage, плакет признание за второто място на УНСС в света по постиженията на неговите студенти в програмата на американската компания.

Проф. д-р Димитър Димитров и д-р Ралф Бригам при връчване на плакета (от ляво надясно)

В програмата на Southwestern Advantage, която има над 150-годишна история, участват студенти от над 200 университета, които имат възможност да ръководят свой бизнес и да продават образователни продукти „от врата на врата“. Възнаграждението им е според осъществените продажби и постигнатите резултати. Колкото повече продажби реализират, толкова повече точки получава университетът, в който учат. Идеята е студентите да придобият увереност и опит в бизнес контактите, което им помага за бъдещите професионални успехи.

„Хубаво е, че традицията нашите студенти да са сред първите по постижения в програмата на Southwestern Advantage продължава. УНСС беше на първо място през 2021 г., сега отново се класираме сред призьорите. Това доказва, че нашите студенти са добре подготвени и прилагат успешно знанията и уменията си не само в България, но и в чужбина“, каза проф. д-р Димитър Димитров.

Д-р Ралф Бригам похвали нашите студентите за упоритата работа и постигнатия успех като подчерта: „Получава се много добра синергия между университетите, които участват в програмата и нашата компания, защото ние имаме една и съща цел - да помогнем на младите хора да придобият ценен опит, да бъдат по-готови и по-образовани за живота, за да могат да се реализират успешно след като завършат университета“.

„Искам да благодаря на УНСС и на Студентския съвет за ползотворното сътрудничество, благодарение на това партньорство студентите имат възможност да участват в нашата програма и да получат необходимата бизнес практика, така важна за всеки млад човек“, каза Васил Чакърдъков и допълни: „През 2022 г. конкуренцията беше много силна, понеже имаше много големи търговски екипи от Естония и Полша, които заради корона вируса нямаха възможност две години подред да пътуват до САЩ, но въпреки това ние успяхме да се справим отново блестящо, заемайки второто място“, акцентира Васил Чакърдъков, старши регионален мениджър на Southwestern Advantage за България, който е и възпитаник на УНСС.

„За мен е удоволствие да присъствам на това събитие. Партньорството ни със Southwestern Advantage издига авторитета на Университета за национално и световно стопанство на изключително високо ниво. Програмата дава нови възможности на нашите студенти и едновременно с това, тази награда е атестат и показва, че студентите на УНСС получават качествено образование, което е съизмеримо със световните стандарти“, каза председателят на Студентски съвет при УНСС Ангел Стойков.

На събитието присъстваха и проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, доц. д-р Росен Кирилов, зам.-ректор по дигитализация и киберисигурност, Емил Цветков, регионален мениджър на Southwestern Advantage за България.

Ангел Стойков, проф. д-р Цветана Стоянова, проф. д-р Димитър Димитров, д-р Ралф Бригам, Васил Чакърдъков, Емил Цветков (от ляво надясно)

Southwestern Advantage е учредена през 1855 г. в Нешвил, Тенеси, под името Southwestern Publishing House, а сегашното си наименование приема през 2011 г. В България компанията стартира през 2006 г. “Southwestern Advantage” набира и обучава колежани и студенти да продават образователни книги, софтуер и уебсайт абонаменти „от врата на врата“ чрез директни методи на продажба. От началото на стажантската програма над 200 000 студенти от цял свят са участвали в нея. В програмата се приемат най-амбициозните студенти, които искат да придобият реален бизнес опит, който да им помогне в личната им реализация след завършване на обучението им.


 

Галерия снимки от УНСС на призово място в Southwestern Advantage сред повече от 200 университета ...