Ден на проджект мениджмънта

петък, 24 февруари 2023 18:20

УНСС съвместно с Пи Ем Ай България Чаптър организираха PM Day / Ден на проджект мениджмънта. Събитието се проведе под патронажа на ректора на университета проф. д-р Димитър Димитров.

Партньор на инициативата бе компанията за ИТ и бизнес обучения Ню Харайзънс България.

През целия ден на специален щанд в централното фоайе на УНСС студенти и преподаватели имаха възможност да се запознаят с възможностите за обучения и добри практики при ръководенето на проекти.

В рамките на мероприятието в аула „Максима“ Пи Ем Ай България Чаптър представиха презентация и нетуъркинг събитие.

Доц. д-р Васил Петков, ръководител на катедра „МИО и бизнес“, доц. д-р Михаил Мусов, зам.-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество на УНСС, Бояна Захова, президент на PMI Чаптър България, Левент Коркмаз, зам.председател спонсорство и партньорство, Петя Доровска, директор спонсорство и партньорство, Анелия Червенова, зам.председател професионално развитие от борда на PMI Чаптър България и Надежда Некит от Ню Харайзънс България (от ляво надясно)

„PM Day или Ден на проджект мениджмънта е първата съвместна инициатива между Пи Ем Ай България Чаптър и УНСС, която се реализира в съответствие с подписания между двете организации меморандум за сътрудничество, който е в посока предоставяне на възможности на студентите за стаж, сертифициране на учебни програми и съвместно разработване на проекти. Предстоят и други съвместни събития, които ще донесат повече ползи за вас и за университета“, каза доц. д-р Васил Петков, ръководител на катедра „МИО и бизнес“ и директор на Научноизследователския център за пазарни анализи и прогнози, който е координатор по реализацията на заложените дейности в меморандума от страна на УНСС.

Доц. д-р Васил Петков

„От името на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров искам да изкажа благодарност за това, че сте тук и да кажа, че нашият университет е горд с партньорството с Пи Ем Ай България Чаптър", обърна се към присъстващите в залата зам.-ректорът по научноизследователска дейност и международно сътрудничество доц. д-р Михаил Мусов и подчерта: „Възлагаме големи надежди на неговото бъдещо развитие, защото то включва обучение не само на студенти, но и на преподаватели и администрация, което е изключително важно. Знанието по проектен мениджмънт ще ви даде много без значение в коя сфера от обществения живот ще продължи вашето развитие занапред. Ежегодно в университета ние управляваме около 20 международни и 100 университетски проекта, можете да си представите за какъв обем дейност става въпрос. Годишно нашият университет получава около една трета средства допълнително към своята субсидия от такива международни проекти. Убедили сме се лично колко многоаспектна и сложна е проектната дейност, затова още веднъж искам да подчертая, че уменията и знанията, които ще получите в рамките на бъдещите академии, организирани съвместно с нашите партньори, ще бъдат изключително полезни през цялата ви кариера. Благодаря още веднъж на Пи Ем Ай България Чаптър за доверието и сътрудничеството, ние от УНСС ще направим всичко възможно за успеха на нашата съвместна инициатива“.

Доц. д-р Михаил Мусов

„За мен е изключително удоволствие да съм тук и като възпитаник на УНСС, и сега в качеството ми на президент на Пи Ем Ай България Чаптър", каза Бояна Захова, президент на сдружението. Тя представи дейността на Пи Ем Ай България Чаптър и обясни, че целта на организацията е да популяризира и наложи най-добрите практики и стандарти, с оглед постоянно нарастващата нужда от присъствие на професионални ръководители на проекти, които да управляват големи и сложни проекти, финансирани от държавата и местните власти, Европейския съюз, Световната банка и други международни донори.

„Ние сме в УНСС за да предложим на студентите възможност да се учат от водещи експерти по проектен мениджмънт“, посочи Бояна Захова.

Бояна Захова

Събитието продължи с представяне на добри практики от професионалисти по проектен мениджмънт представители на Пи Ем Ай България Чаптър и доброволци на сдружението.

В рамките на сесията своя ценен опит със студентите споделиха Левент Коркмаз, зам.председател спонсорство и партньорство, Петя Доровска, директор спонсорство и партньорство, Анелия Червенова, зам.председател професионално развитие от борда на Пи Ем Ай България Чаптър, както и Надежда Некит от Ню Харайзънс България и доброволците и гост-лектори Илия Кръстев от SAP Labs и Иван Вапцаров, ръководител проджект мениджмънт офис (Head of PMO) в Cargotec.

В края на инициативата се проведе нетуъркинг събитие.

Иван Вапцаров Илия Кръстев
На щанда на Пи Ем Ай България Чаптър

                                                                   

Галерия снимки от Ден на проджект мениджмънта ...