20 януари е крайният срок за участие в конкурса „Най-добър студентски стартъп на УНСС за 2022“

сряда, 11 януари 2023 13:41

20 януари е крайният срок за участие в конкурса „Най-добър студентски стартъп на УНСС за 2022“, който е под патронажа на ректора проф. д-р Димитър Димитров и се организира заедно с Фонд мениджър на финансови инструменти в България (Фонд на фондовете) и Иновейшън Кепитъл. Конкурсът е част от календара на университетския Стартъп хъб, в които водещи експерти, предприемачи, представители на инвестиционни фондове, преподаватели от стартъп екосистемата консултират младите хора как да развият своите идеи и да стартират успешен бизнес. През декември 2022 г. се проведе менторско кафе, където студенти от УНСС имаха възможност да споделят своите идеи за стартъп проекти с д-р инж. Дочка Василева-Кръстева, и.д. директор на управление „Проектна информация и финансиране“ на Фонда на фондовете.

Студентка споделя своята идея за стартъп проект по време на менторското кафе с Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата и д-р инж. Дочка Василева – Кръстева (от ляво надясно)

Следващото менторско кафе с Фонда на Фондовете е на 17 януари (вторник) 2023 г. от 10.00 до 12.00 ч. в МЦРК на УНСС (каб. 1008) с ментор д-р Дочка Василева, и.д. директор „Проектна информация и финансиране".


За конкурса „Най-добър студентски стартъп на УНСС за 2022“ 

Целта на конкурса е студенти, които желаят да развиват собствен бизнес, да получат реална възможност да го направят още докато са в университета. Този тип събития подкрепят развитието на предприемаческата екосистема в страната и имат ключова роля за повишаването на конкурентоспособността на страната в бъдеще.

Всеки студент на УНСС може да подготви презентация (образец е предоставен от Иновейшън Кепитъл) и да кандидатства за финансиране на своята иновативна бизнес идея. Презентациите могат да бъдат както на български, така и на английски език. 

Презентация образец

Важни дати и програма:

  • Краен срок за кандидатстване - 20.01.2023 г. 
  • Избор на финалисти - до 31.01.2023 г. 
  • Менторска среща с финалистите - до 10.02.2023 г. 
  • Pitching day - до 28.02. 2023 г.  

Може да се кандидатства, както с работещ бизнес, който има нужда от подкрепа, за да се разшири, така и с бизнес идея на ниво концепция или начален етап/прототип.

Кандидатствайте ТУК

Събитието е съвместна инициатива на STARTUP HUB-A към МЦРК на УНСС и катедра „Икономикс" на университета.

Можете да задавате Вашите въпроси на имейл: [email protected]  & [email protected]

Подробности за конкурса може да разберете от видеото с ас. д-р Антоан Шотаров, преподавател в катедра „Икономикс".


 

Галерия снимки от 20 януари е крайният срок за участие в конкурса „Най-добър студентски стартъп на ...