Дядо Коледа зарадва децата на УНСС

четвъртък, 22 декември 2022 13:56

Ректорът на УНСС организира голямо коледно тържество за децата на преподавателите и служителите в университета. Празникът се състоя в аула „Максима“, ректорското ръководство, преподаватели, служители и студенти се включиха в организацията на детското коледно парти. 111 деца на възраст от 6 месеца до 13 години се веселиха на тържеството и получиха подаръци от Дядо Коледа.

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров поздрави децата, родителите и колегите си и им пожела весели коледни празници и успешна Нова година, дух на единство, приятелство и подкрепа. Той призова всички деца силно да повикат Дядо Коледа, за да дойде с подаръците при тях.

Специално за тържеството беше поканен хор „София“, който изпълни четири песни за Рождество Христово. Кулминацията беше „Тиха нощ, свята нощ“ със солистка малката певица Сиана Цветанова, внучка на ръководителя на сектор „Протокол“ Мария Делчева, която брилянтно изпя песента.

Звънчетата предизвестиха пристигането на Дядо Коледа - Георги Филипов, IT специалист от дирекция „Информационни технологии“. Той имаше професионална асистенция от Снежанка - Анна-Мария Маркова, актриса и докторант в нашия университет.

Помощници на Дядо Коледа бяха Благовеста Герова, Джулияна Бутракова и Кристина Гагова от Студентски съвет и Кирил Генчев от дирекция „Информационни технологии“ .

Белобрадият старец раздаде на възрастните големи усмивки, а малките зарадва с подаръци. Всяко едно дете получи възможност да се снима с Дядо Коледа и целия му екип.

Мартин, Иван и Рая бяха щастливи в компанията на Дядо Коледа и Снежанка
Проф. д-р Христо Катранджиев, ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, зам.-ректорът доц. д-р Росен Кирилов и главният вдъхновител на инициативата Гергана Кирилова, директор на дирекция „Кабинет на ректора“ (от ляво надясносе снимаха с Дядо Коледа и екипа му

След раздаването на подаръците тържеството продължи с кинопрожекция на последния филм на режисьора Анри Кулев „Меко казано“.

Проф. Анри Кулев поздрави децата и представи филма, който ще гледат, като каза, че той е по текст на „великия човеколюб Валери Петров“ и е направен с най-модерната анимация 3D. Художник и режисьор е Анри Кулев, а музиката е на композитора Любомир Денев. Известният аниматор изрази своето възхищение от аула „Максима“ и пожела следващата година тя да се превърне в културно средище не само на университета, но и на целия Студентски град. „Няма по-естествено място за българското кино от университетите“, каза той.

„Няма по-добра награда за свършената работа от усмивките по детските лица“, каза директорът на Кабинета на ректора Гергана Кирилова.

Галерия снимки от Дядо Коледа зарадва децата на УНСС ...