Ръководителят на фирма „Дилон“ ЕООД изнесе лекция с дискусия пред студенти от специалност „Бизнес икономика“

вторник, 29 ноември 2022 15:16

В зала „Научни съвети“ се проведе открита публична лекция и дискусия със студенти от четвърти курс на специалност „Бизнес икономика“ на тема „Управление на процесите в онлайн търговията - тенденции и предизвикателства“, организирана от гл. ас. д-р Петя Славова съвместно с Научноизследователския център за развитие на бизнес компетентности „Иновации и конкурентоспособност (u2b)" и представители от реалния бизнес - фирма „Дилон“ ООД.

На събитието присъстваха доц. д-р Радко Радев и гл. ас. д-р. Симеон Коляндов, представители на Научноизследователски център за развитие на бизнес компетентности „Иновации и конкурентоспособност (u2b)", както и студенти от катедра „Индустриален бизнес", специалност „Бизнес икономика“, четвърти курс.

Гл. ас. д-р Петя Славова представи гост лектора г-н Тодор Кръстев, ръководител на фирма „Дилон“ ЕООД и благодари за неговата готовност и отзивчивост да представи основните тенденции и предизвикателства пред онлайн търговията в България, основните процедури и закономерности за създаването на български онлайн магазин в платформата на Amazon.

В своята лекция г-н Кръстев представи фирма „Дилон“ ЕООД, нейната идея и история на създаване, структурата на управление и организация и основни доставчици и контрагенти, с които работи. Също така разказа за финансовото развитие на фирмата, с какъв капитал е започнала и как се е превърнала в печеливш бизнес. Г-н Кръстев разясни кои са ключовите фактори за успех в бранша на онлайн търговията и какви политики по качеството се използват.

В качеството си на ръководител на „Дилон“ ЕООД той запозна студентите с интегрираната система за управление на ресурсите (ERP система създадена за конкретните цели на фирмата) – Noverstock, включваща управление на стоковите наличности, количества, дати и статуси на поръчките, нивата за идентификация на продуктите и обхващането на дигитални продуктови данни.

Възникна интересна дискусия, когато студентите започнаха да задават въпроси на г-н Кръстев относно намаляването на върнатите поръчки и управлението на негативните коментари. Зададоха се въпроси относно рисковете при управлението на бизнес процесите във фирмата и какви са полезните практики за минимизиране на разходите и пропуснатите ползи.

Публичната лекция с дискусия завърши с благодарности и висока оценка към г-н Тодор Кръстев за изчерпателните отговори, дадени на студентите, както и за актуалните данни и информация за българската онлайн търговия, насоките за стартиране и развитие на онлайн магазините и стимулирането на личните качества, които се търсят в младите хора, желаещи да се занимават с такъв тип бизнес.

Галерия снимки от Ръководителят на фирма „Дилон“ ЕООД  изнесе лекция с дискусия пред студенти от с ...