Катедра „Регионално развитие" връчи дипломите на абсолвентите си

петък, 11 ноември 2022 17:17

На официална церемония в зала „Тържествена“ бяха връчени дипломите на бакалаврите от специалност „Регионално развитие“ и на магистрите от специалностите „Регионален бизнес и мениджмънт“ и „Развитие на интелигентни градове“ на випуските, завършили катедра „Регионално развитие" в периода 2020-2022 г.

Тържеството започна под звуците на националния, европейския и студентския химн

Официален гост на събитието беше ректорът проф. д-р Димитър Димитров.

Доц. д-р Георги Николов, ръководител на катедра „Регионално развитие", проф. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Елка Василева, научен секретар на катедрата, доц. д-р Камен Петров, зам.-декан по учебната работа на факултет Управление и администрация" и преподавател в катедра „Регионално развитие" (от ляво надясно)

Церемонията откри доц. д-р Георги Николов: „Уважаеми абсолвенти, всичко това, от което сме част днес, е надграждане на славната ни над 100-годишна история. Не го забравяйте особено днес, когато получавате легитимация за един сериозен етап от вашето духовно и професионално развитие.

Ръководителят на катедра „Регионално развитие" благодари за доверието и подкрепата като подчерта: „поемете с гордост вашите дипломи, които се уважават не само у нас, но и по целия свят. Бъдете креативни, изграждайте бъдеще и създавайте свързаност между хората и регионите. Никола Филчев, по-известен като Кольо Фичето, преди повече от два века оставя след себе си послание за поколенията: „Може да сте горди, да бъдете господари на всичко или роби на всички, от вас зависи. Не градете толкоз дувари дето да ви делят, ами повече мостове да ви събират“. Не го чувате за първи път, искам никога да не го забравяте. Уповавайте се на знанията и уменията си, които получихте по време на своето обучение. Вие вече сте част от нашето академично семейство, при нас има приемственост, уважение, добри взаимоотношения, подкрепа и разчитаме, че вие сте хората, които ще продължат тази традиция“, пожела доц. д-р Георги Николов.

Официално приветствие към абсолвентите отправи ректорът: „Днес е хубав, тържествен ден, в който отбелязваме един важен етап от вашето развитие“, отбеляза проф. д-р Димитър Димитров и се обърна към родителите на дипломантите: „Уважаеми родители, вашите деца сигурно са ви благодарни за това, че сте ги подкрепяли през тези няколко години. Благодаря ви и аз, че сте ги предали в ръцете на катедра „Регионално развитие“, една от младите, динамични и много перспективни катедри, която работи с много ентусиазъм. Катедрата заедно с Асоциацията на българските градове и региони и с телекомуникационни компании много активно участва в развитието на концепцията за умните градове, така наречените Smart cities, така всъщност осигурява и възможности за развитие на всички свои възпитаници в тази област“, изтъкна ректорът.

„Уважаеми абсолвенти, днес с голяма радост сигурно си казвате, че трудните изпити приключиха, но уверявам ви, че след време ще гледате на това по друг начин, защото тежките тренировки водят до добри резултати. В рамките на България и особено в рамките на Европейския съюз вие имате много възможности за развитие. Хората от бизнеса и от държавните институции търсят Университета за национално и световно стопанство и възпитаниците на катедрата за работа и за перспективни позиции в една или друга област, те оценяват усилията, които вашите преподаватели и всички вие сте направили през тези години. Бъдете по-уверени, бъдете спокойни за своето бъдещо кариерно развитие, бъдете здрави. Успех!“, пожела проф. д-р Димитър Димитров.

Ректорът връчи дипломите и почетни грамоти на отличниците на випуска.

Пълни отличници от катедра „Регионално развитие" са: Стиляна Янкова, Светлина Василева, Мирела Крондева, Христиана Пръмова, Борис Богданов, Кристиян Герчев, Ивета Петрова, Цветан Георгиев, Денис Петров, Николай Георгиев, Пламен Николов, Йордан Малинов.

Галерия снимки от Катедра „Регионално развитие" връчи дипломите на абсолвентите си ...