Започна записването за Executive MBA програмата на УНСС и Northern Illinois University

събота, 22 октомври 2022 8:57

Започна записването за двойната Executive Master of Business Administration (EMBA) програма на УНСС и Northern Illinois University (NIU) – USA, която е първата по рода си в България. Програмата стартира през февруари 2023 г. Обучението ще бъде присъствено и ще се провежда на английски в кампуса на Университета за национално и световно стопанство. Студентите, които завършат EMBA, ще получат две дипломи - от УНСС и от Northern Illinois University (NIU), с акредитация на AACSB - Асоциацията за напредък на колежите по бизнес. Такава притежават само 4% от бизнес програмите по света.

Двойната ЕMBA програма осигурява три основни предимства:

  • Таксите за обучение са три пъти по-ниски в България. За обучение в престижна ЕМВА американска или европейска програма са необходими около 120 000 евро, включително разходите за живот. За първи път в България постигнахме локална цена и локален достъп до EMBA програма, като цената е 25 000 евро, с допълнителни отстъпки за ранно записване.
  • Обучението се провежда в часови интервал, който осигурява възможност за баланс между служебната заетост на студентите и провежданото иновативно обучение – след 17 часа през делничните дни и целодневно през уикендите.
  • Студентите усвояват лидерски и управленски качества, за да бъдат релевантни в една нова, дигитална, бързо променяща се бизнес действителност.

Двойната ЕMBA програма в България е идентична с EMBA програмата, предлагана от NIU College of Business в САЩ - същите часове, същата учебна програма. Преподавателите на NIU College of Business ще пътуват всеки месец до София, за да изнасят курсовете лично съвместно с преподаватели от УНСС. Програмата е с продължителност една година (12 месеца). Всеки месец ще се провежда един курс. Всички студенти ще имат пълен достъп до студентските системи на двата университета.

„Executive MBA e най-доброто от най-доброто, което се предлага в България за професионалисти, които са завършили бакалавърска степен във всяка една специалност и имат трудов стаж“, категоричен е доц. Михаил Мусов – заместник-ректор по научноизследователска дейност и международно сътрудничество на УНСС, координатор на EMBA за България. По думите му програмата е иновативна с това, че развива както професионалните, така и личностните умения на студентите, което ги превръща не просто в мениджъри, а в лидерите, от които бизнесът има нужда.

Доц. Михаил Мусов

„Завършвайки програмата, възпитаниците ще бъдат конкурентоспособни да водят промяната и да стимулират иновациите не само във водещи компании в България, но и в чужбина. EMBA е само началото на професионалната трансформация на нашите студенти, която не приключва след 12-месечното обучение. Като част от алумни общностите на двата университета колегите ни продължават своето развитие в рамките на мрежата от бивши възпитаници на NIU и УНСС. Те могат да продължат да се възползват и от изключителните контакти на двата университета с влиятелни институции и организации от целия свят“, казва той.

„Това е едногодишна програма за професионалисти, която има за цел да надгради техните знания с всички нови тенденции в управлението на бизнеса“, отбелязва г-жа Ани Филипова, представител на NIU за Източна Европа, член на NIU MBA Board of Executive Advisors.

Г-жа Ани Филипова

„Приемът ще бъде по документи, въз основа на диплома с успех над добър (4.15) при шестобалната система. Целият набор от документи е наличен на сайта на програмата. Нивото на владеене на английски език ще бъде оценено в онлайн интервю с представител на NIU в България“, допълва още Ани Филипова.

Освен за студенти, програмата предлага уникалната възможност на работодателите да подобрят знанията на своите служители и да ги подготвят за бъдещето. Тя ще им даде възможност да развият потенциалните лидери в организацията си. Двойната ЕMBA програма е изключително подходяща и за професионалисти, които желаят да повишат своята квалификация и мениджърски умения.

Дисциплините, които се предлагат в програмата, са: Дигитална трансформация; Екологично, социално и корпоративно управление (ESG); Управление; Стратегическо, международно управление; Лидерство; Маркетинг, Управление на глобалните вериги за доставка; Финансов анализ; Анализ и управление на разходите.

Галерия снимки от Започна записването за Executive MBA програмата на УНСС и Northern Illinois Univ ...